Receivere fra Onkyo med Atmos og full 4K-støtte

TX-RZ800 og RZ900 støtter 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS:X, og har full støtte for 4K Ultra HD 60 Hz.

Skrevet av / 10.08.15 - 10:32
Receivere fra Onkyo med Atmos og full 4K-støtte

To nye sjukanals receivere er på vei fra Onkyo. Begge er THX Select 2 Plus-sertifisert, noe som i en drøyt 20 kvadratmeter stue skal garantere fullt dynamikkområde med et lydnivå tilsvarende det på kino.

Atmos og 4K
Foruten å love oss god og kraftfull lyd, støtter de moderne funksjoner som 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS:X, som blant annet åpner for takmonterte høyttalere, i tillegg til at de er kompatible med 4D Ultra HD-video opptil 60 bilderammer i sekundet og full 12-bit fargedybde (4:4:4). HDCP 2.2 gir støtte for fremtidige Hollywood-filmer i Ultra HD-format. For deg som ønsker at receiveren også skal operere i et rom nr. 2, har de full digital signaloverføring fra sone 2.

Du skal ha god fantasi for å ha behov for mer enn 8 HDMI-innganger.
Du skal ha god fantasi for å ha behov for mer enn 8 HDMI-innganger.

Nettverk
Begge receiverne, både TX-RZ800 og TX-RZ900, har nettverkstilkobling og kan dermed styres rett fra mobilen eller nettbrettet. De har internettradio og kan strømme musikk trådløst via Spotify Connect, AirPlay og Bluetooth. Erfaringsmessig er dette blant de aller enkleste måtene å strømme musikk på.

Om du har musikk lagret i høyoppløste formater, støtter receiverne oppløsninger helt opp til 384 kHz og dessuten det særere DSD-formatet med opptil 5,6 MHz oppløsning.

Ny app
Onkyo har sluppet sin nye Remote3 appstyring for iOS, som gir full kontroll over receiveren, inkludert strømming. Har du Android, heter appen bare Onkyo Remote.

Effekt
Med to kanaler drevet samtidig i stereo er TX-RZ900 er oppgitt til 140 watt pr kanal i 8 ohm, mens TX-RZ800 er noe lavere med 135 watt pr kanal. Dette gir lite utslag på maksimalt lydnivå, men det kan tenkes at TX-RZ900 har en større kondensatorbank og dermed oppleves med bedre kontroll.

Begge modeller kommer i august, men hittil vet vi ikke prisene.

mono.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Verdens villeste subwoofer?

Scroll to Top