Proffprojektor fra Optoma

Proffprojektoren ProScene EH7700 kjennetegnes av høy lysstyrke og hele 360 graders monteringsfleksibilitet.
forfatter

Den nye Optoma ProScene EH7700 er en profesjonell installasjonsprojektor. Formål kan være konserter, kjøpesentre, utstillinger, auditorier osv. Oppløsningen er av typen WUXGA, altså hele 1920 x 1200 piksler i bildeforholdet 16:10.

Høy lysstyrke
Skal man projisere store bilder på kjøpesentre og utstillinger hvor det er mye lys, trenger man en projektor med høy lysstyrke. Derfor er EH7700 spesifisert til hele 7000 Lumen, som er omtrent tre ganger høyere enn en vanlig hjemmekinoprojektor, og dobbelt så mye som en typisk kontorprojektor. For å få til dette har projektoren to lamper. For lavere strømforbruk og økt lampelevetid, kan projektoren alternativt bruke én lampe om gangen, og veksle mellom de to med jevne mellomrom. Da går lysstyrken selvsagt også noe ned.

Utskiftbar optikk
Optikken er utskiftbar, slik at man kan står fritt til å velge objektiv etter formålet. Fem ulike, asfæriske objektiv er tilgjengelig. I tillegg kan fargehjulet enkelt skiftes uten å åpne dekselet på projektoren, og man kan velge mellom to hjul. Standard fargehjul maksimerer lysstyrken, mens utvidet fargehjul gir bedre fargedybde og høyere fargenøyaktighet.

24/7 og vedlikeholdsfri
Projektoren, som er av typen DLP, er spesifisert til å kunne stå på hele tiden, 24 timer om dagen, 7 dager i uka. Den kan installeres i hvilken som helst vinkel over en full 360 graders akse. Om det er vegg, tak eller gulv som skal projiseres mot, spiller ingen rolle.

Siden dette er en DLP-projektor, har den ikke noe støvfilter som må vedlikeholdes. Den er så godt som vedlikeholdsfri, som er viktig for slike installasjoner.

Motorisert innstilling
Optoma EH7700 har motorisert, optisk linsejustering, fokus og zoom, slik at den kan installeres der man vil ha den, og siden styre den til et optimalt bilde med fjernkontroll. Apropos fjernkontroll har Optoma etter ønske fra brukerne inkludert en kablet fjernkontrollinngang, slik at den pålitelig kan opereres via profesjonelle styringssystemer.

Lysttyrketilpasning
Projektoren har fått to nye funksjoner: Brightness Matching gjør at flere sammenkoblete projektorer enkelt får samme lysstyrke ut, og i tillegg har EH7700 et kraftig 3D fargetilpasningssystem, som gjør at primær- og sekundærfargene i tillegg til hvitnivå kan justeres uavhengig for best mulig fargebalanse.

Optoma har dedikerte support- og serviceavdelinger som hjelper med installasjon og service av projektoren.

Pris
Siden dette er en profesjonell installasjonsprojektor med serviceavtale, er prisen også deretter. Vi snakker temmelig nøyaktig 90.000 kroner.

optoma.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.