Paddeflat subwoofer fra PSB

Vil du ha bass, men mangler plass? Da kan PSB SubSeries 150 være løsningen.

Skrevet av / 05.05.15 - 13:19
Paddeflat subwoofer fra PSB

En subwoofer er alfa og omega for å kunne gjengi de dypeste bassfrekvensene til musikk og filmlyd. Problemet med suber er at de har det med å bli store og plasskrevende. Og akkurat som vi påpekte i vår siste sammenligningstest av subwoofere, er det et nært forhold mellom fysikk og lydmessige prestasjoner.

Nå er kanadiske PSB på banen med en basshøyttaler av det lettplasserte slaget. Den nye SubSeries 150 er 43 centimeter bred, 26 centimeter høy, og kun 9,8 centimeter dyp! Det gjør det mulig å plassere suben nær sagt hvor som helst: Tett mot veggen, i en hylle eller liggende under sofaen. SubSeries 150 kan også henges direkte på veggen med medfølgende brakett.

Selve konstruksjonen består av en 6,5″ tommers bass i lukket kabinett, med en innebygd forsterker på 100 watt. Frekvensområdet oppgis fra 26hz til 150hz, og finishen er i svart pianolakk.

img.php img.php img.php
<
>
Stående, liggende eller hengende på vegg: Mulighetene er mange med PSB-subwooferen.

Allsidig basskasse

PSB har nok ikke ambisjoner om å «flytte fjell» med denne kompakte krabaten – det har de adskillig større subwoofere i arsenalet til. Derimot kan SubSeries være et fornuftig supplement i mange anlegg der man vil ha bedre bass, men mangler plass til en stor kjøleskap-sub. Små kompakthøyttalere vil utvilsomt nyte godt av drahjelpen en slik subwoofer kan gi. Den kan også være et spennende alternativ i mer avanserte hjemmekino-installasjoner, som ekstra subwooferkanal(er) bak eller til siden for lytteposisjon. Flere profesjonelle kinobyggere anbefaler denne praksisen for å jevne ut bassresponsen i rommet, og i slik sammenheng kan PSB-subens kompakte mål være en stor fordel.

PSB SubSeries 150 koster 4.495 kroner og er tilgjengelig nå.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top