Nye tungvektere i hjemmekinoen

Onkyo lanserer tre nye tungvektere av noen surroundreceivere. Forenklet nettverkstilkobling og multiromsløsning er viktige stikkord.
Annonse
Annonse
forfatter

TX-NR1010, TX-NR3010 og TX-NR5010 er navnene på Onkyos tre nye surroundreceivere.

Alle tre modellene er oppdatert med alle nye lyd- og bildeformater. Blant annet støtter HDMI-inngangen i front HD-video fra smarttelefoner (Mobile High-Definition Link). I tillegg er dette de første hjemmeelektronikkproduktene på markedet med Cisco Linksys sin nye Simple Tap-teknologi, som gjør at det for første gang skal være superenkelt å koble et produkt til det trådløse hjemmenettverket. Du rett og slett laster ned appen Cisco Connect Cloud til smartmobilen, klikker på en virtuell knapp, og receiveren kobles til nettverket. Funksjonen finnes ikke helt ennå, men vil bli tilgjengelig via en oppgradering senere i år (ironisk nok må du koble deg til nettet på den gammeldagse måten for å få denne oppgraderingen).

Multirom
Multiromsløsningen er også betydelig forbedret i forhold til forgjengerne, med valg av digital signaloverføring og HDMI-utgang for sone 2. Tre soner kan brukes samtidig og fjernkontrolleres med Onkyo’s apper for iPhone Android.

Naturlig bindeledd
Med direkte tilgang til strømmingstjenester som Spotify, tilkobling for smarttelefon, nettbrett og PC via DLNA eller bluetooth blir receiverne som seg hør og bør naturlige bindeledd og formidlere av all underholdning i hjemmet (Blutooth USB-adapter,
UBT-1, og Wi-Fi LAN USB-adapter for trådløs overføring, UWF-1, er
tilleggsutstyr).

InstaPrevue bilde-i-bilde-funksjon gjør at du får et lite bilde på TV-skjermen fra den aktive kilden, mens du selv er i receiverens skjermmeny og gjør innstillinger. Alle tre modellene er utstyrt med HQV Vida videoprosessor og Marvell Qdeo 4 K videooppskalering.

Annonse

Forsterkerkanaler
TX-NR1010 har sju forsterkerkanaler men kan prosessere 9.2 kanaler (du trenger ekstra stereoforsterker eller aktive høyttalere for de to siste kanalene). TX-NR3010 og TX-NR5010 har på sin side ni forsterkerkanaler men kan prosessere hele 11.4 kanaler og har støtte for DTS Neo:X 11-kanals oppmiksing av lyden. Dermed er det bare å fylle hele rommet med så mange høyttalere du bare orker!

Effekt
Utgangseffektene er oppgitt til 200 watt pr. kanal for TX-NR1010 og TX-NR3010, og 220 watt for TX-NR5010. Sistnevnte har det gode, gamle forsterkerprinsippet med ringkjernetransformator, mens de andre har den rimeligere EI-typen.

Veiledende priser:
TX-NR1010 17.995 kr
TX-NR3010 21.995 kr
TX-NR5010 24.995 kr

mono.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.