BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Nye tungvektere i hjemmekinoen

Onkyo lanserer tre nye tungvektere av noen surroundreceivere. Forenklet nettverkstilkobling og multiromsløsning er viktige stikkord.

TX-NR1010, TX-NR3010 og TX-NR5010 er navnene på Onkyos tre nye surroundreceivere.

Alle tre modellene er oppdatert med alle nye lyd- og bildeformater. Blant annet støtter HDMI-inngangen i front HD-video fra smarttelefoner (Mobile High-Definition Link). I tillegg er dette de første hjemmeelektronikkproduktene på markedet med Cisco Linksys sin nye Simple Tap-teknologi, som gjør at det for første gang skal være superenkelt å koble et produkt til det trådløse hjemmenettverket. Du rett og slett laster ned appen Cisco Connect Cloud til smartmobilen, klikker på en virtuell knapp, og receiveren kobles til nettverket. Funksjonen finnes ikke helt ennå, men vil bli tilgjengelig via en oppgradering senere i år (ironisk nok må du koble deg til nettet på den gammeldagse måten for å få denne oppgraderingen).

Multirom
Multiromsløsningen er også betydelig forbedret i forhold til forgjengerne, med valg av digital signaloverføring og HDMI-utgang for sone 2. Tre soner kan brukes samtidig og fjernkontrolleres med Onkyo’s apper for iPhone Android.

Naturlig bindeledd
Med direkte tilgang til strømmingstjenester som Spotify, tilkobling for smarttelefon, nettbrett og PC via DLNA eller bluetooth blir receiverne som seg hør og bør naturlige bindeledd og formidlere av all underholdning i hjemmet (Blutooth USB-adapter,
UBT-1, og Wi-Fi LAN USB-adapter for trådløs overføring, UWF-1, er
tilleggsutstyr).

InstaPrevue bilde-i-bilde-funksjon gjør at du får et lite bilde på TV-skjermen fra den aktive kilden, mens du selv er i receiverens skjermmeny og gjør innstillinger. Alle tre modellene er utstyrt med HQV Vida videoprosessor og Marvell Qdeo 4 K videooppskalering.

Forsterkerkanaler
TX-NR1010 har sju forsterkerkanaler men kan prosessere 9.2 kanaler (du trenger ekstra stereoforsterker eller aktive høyttalere for de to siste kanalene). TX-NR3010 og TX-NR5010 har på sin side ni forsterkerkanaler men kan prosessere hele 11.4 kanaler og har støtte for DTS Neo:X 11-kanals oppmiksing av lyden. Dermed er det bare å fylle hele rommet med så mange høyttalere du bare orker!

Effekt
Utgangseffektene er oppgitt til 200 watt pr. kanal for TX-NR1010 og TX-NR3010, og 220 watt for TX-NR5010. Sistnevnte har det gode, gamle forsterkerprinsippet med ringkjernetransformator, mens de andre har den rimeligere EI-typen.

Veiledende priser:
TX-NR1010 17.995 kr
TX-NR3010 21.995 kr
TX-NR5010 24.995 kr

mono.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!