Search
Generic filters

Nye Bravia-TVer fra Sony

Sony ruller ut en rekke spennende TV-modeller i Las Vegas, deriblant to nye 4K-modeller.

Sony sto for noen av fjorårets beste TV-er: I år fornyes sortimentet med oppgraderte modeller, inkludert to nye 4K TV-er.

Sonys første og største 4K TV, 84X9000, får nå selskap av to ytterligere modeller. 55X9000 og 65X900 gjør 4K-opplevelsen tilgjengelig i et mer kompakt format, og med slankere form. De store «påhengshøyttalerne» på siden av 84-tommeren er her erstattet med integrerte høyttalere som ligger kant i kant med panelet.

Sony Bravia 65X9000 4K TV

Med henholdsvis 84″, 65″ og 55″ 4K TVer kan trekløveret fra Sony minne litt om de tre nylanserte UHD TV-ene fra LG. Sonys 4K-skjermer bruker i likhet med LG polariserende 3D-teknikk, og kan dermed by på 3D i Full HD-oppløsning i kombinasjon med passive briller. Vi vet fra før at Sony og LGs 84-tommere er basert på samme panel, så det er ikke usannsynlig at samme er tilfelle med 55/65 modellene, men det kan vi ikke bekrefte enda. Sony-skjermene har uansett et viktig ess i ermet: Sonys egen bildebehandling, inkludert den avanserte 4K X-Reality Pro bildechipen, som vi med selvsyn har sett kan gjøre underverker med å oppskalere vanlig Blu-ray/Full HD-innhold til 4K oppløsning.

Test av Sony VPL-VW1000ES 4K-projektor

Ny 900-serie

Sony Bravia 55W900


Et hakk under den kostbare 4K-serien finner vi 900-serien, som trolig er bedre å sikte seg inn på for oss vanlige lønnsmottakere. Fjorårets toppmodell KDL-55HX955 anses å være blant de beste LCD/LED TV-ene der ute av undertegnede. Derfor er det interessant å se hvilke forbedringer Sony har kommet opp med. Sony skryter blant annet av et nytt bildepanel de kaller TRILUMINOUS, som de hevder har en større fargepalett enn tidligere. Dette skal være mulig gjennom bruk av en ny type lysdioder fra produsenten QD Vision, kalt Color IQ.

Årets modeller har en oppgradert X-reality Pro bildechip med en oppdatert database som gjør TV-en i stand til å gjenkjenne filmer, sammenligne bildet med originalen og utbedre eventuelle mangler. 900-serien bruker aktiv 3D-teknikk med batteridrevne lukkerbriller.

Sony er ikke den som slår seg hardest på brystet når det gjelder nye smart-tjenester, men de har sørget for at årets modeller kan dele bildeinnhold sømløst med smartmobiler og nettbrett, samt fjernstyre TV-en ved hjelp av appen TV Sideview for Android og iOS enheter.

900-serien blir først tilgjengelig i 40, 46 og 55 tommers størrelse(det er uklart om det kommer en 65″ modell senere)

Sony Bravia 55W800

Rett under 900-serien kommer 800-serien. Også denne får X Reality Pro, men må greie seg med noe enklere bildepaneler uten Trilumonous-teknikk, i  henholdsvis 42, 47 og 55 tommers format. 800-serien bruker passiv/polariserende 3D-briller.

Under følger tekniske data (merk at dette er amerikanske modeller, og at noen endringer kan skje på modeller for de europeiske markedet):

X9000A series
available in 65” and 55”
W900A series
available in 55”/46”/40”
W802A series
available in 55”/47”/42”
4K (3840×2160 resolution)
4K X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motionflow XR 800Hz
Passive 3D
Magnetic Fluid Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play
X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motion
flow XR 800Hz
Active 3D
Long Duct Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play
X-Reality PRO
Motionflow XR 400Hz
Passive 3D
Bass Reflex Box Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.