Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny «versting-sub» fra Yamaha

Yamaha lover skikkelig bass med en ny 1000 watts subwoofer for de kresne.

Skrevet av / 02.06.15 - 08:31
Ny «versting-sub» fra Yamaha

Yamaha er kjent for gode lydprodukter. Ved siden av sine utmerkede stereo- og surroundprodukter leverer de også meget flotte høyttalere i Soavo-serien. Men mange har nok savnet en skikkelig subwoofer fra Yamaha, og det vil den japanske produsenten gjøre noe med!

1602F01AF21C481EACEC616397854163_12074

Yamaha NS-SW1000 er en subwoofer med nok krefter til å henge med de store gutta. Den kommer rustet med et kraftig 12 tommers basselement med kevlarmembran og støpt aluminiumschassis. Yamahas aktive servoteknikk holder elementet under kontroll, og forsterkeren er på hele 1000 watt, med switchmode strømforsyning og MOSFET transistorer. Det bør være tilstrekkelig til å gi mange lydentusiaster gåsehud.

Subwooferen har to bassrefleksporter som munner ut på hver sin side. Ellers merker vi oss at Yamaha har plassert volumrattet på forsiden - kjekt når du vil gjøre finjusteringer uten å måtte ligge langstrakt på gulvet!
Subwooferen har to bassrefleksporter som munner ut på hver sin side. Ellers merker vi oss at Yamaha har plassert volumrattet på forsiden – kjekt når du vil gjøre finjusteringer uten å måtte ligge langstrakt på gulvet!

Selve kabinettet er bygget av tykk MDF: Frontbaffelen som holder elementet er hele 36 millimeter tykt, mens de øvrige kabinettveggene er av 25mm MDF, pluss rikelig med avstiving innvendig. Når det gjelder utvendig kosmetikk kan du velge mellom matt svart, svart eller hvit pianolakk.

Yamaha NS-SW1000-10

Den nye toppmodellen vil koste rundt 15.000 kroner, og blir tilgjengelig nå i juni. Det er tydelig at Yamaha mener alvor med denne subwooferen, men den skal også få litt å bryne seg på: Erfaringene fra vår gruppetest av subwoofere forteller at konkurransen er meget tøff i dette prisleiet. Nøyaktig hvor i terrenget Yamaha-brumlebassen plasserer seg, blir vi nødt til å få rede på gjennom en ordentlig test.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top