Search
Generic filters

4K hjemmekinoprojektor fra Sony

VPL-VW1000ES kan vise film med fire ganger så høy oppløsning som HDTV.

Sony Professional presenterte i dag sin nye 4K hjemmekinoprojektor VPL-VW1000ES, den første projektoren med 4K-oppløsning (4096×2160 piksler) for hjemmebruk.

“VPL-VW1000ES er den nyeste i en komplett serie av Sonys hjemmekinoprojektorer. På fjorårets IFA lanserte Sony sin første 3D hjemmekinoprojektor, VPL-VW90ES, og i juni i år lanserte vi VPL-HW30ES med høy ytelse for et lavere prissegment. Nylig lanserte vi også VPL-VW95ES med høy ytelse for mellomsegmentet. I dag lanserer vi VPL-VW1000ES med sin enestående og avanserte 4K-oppløsning, og viser allerede i dag hvordan fremtidens hjemmekino vil se ut,” sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europa.

Med en lysstyrke på 2000 ansi lumen leverer VPL-VW1000ES nesten dobbelt så mye lys som tidligere modeller. Projektoren har et helt nytt SXRD 4K-panel som kombinert med Sonys Iris3-teknologi kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på opp til 1,000,000:1.

Oppskalering

I tillegg til å kunne vise 4K-oppløsning er VPL-VW1000ES utrustet med en ny 4K oppskaleringskrets, Reality Creation, som bearbeider og dramatisk forbedrer innhold i full HD 1080p til visning i 4K-oppløsning. VPL-VW1000ES kan vise full-HD 3D, oppskalere innhold i 2D og 3D til visning i 4K-oppløsning, og leveres med innebygget 3D-sender. I tillegg husker kretsen zoomlinsens posisjon for de ulike formatene.

Ny 4K-standard?

Oppskalering av eksisterende filmer er en ting, men hva med ekte 4K-filmer? Vel, Sony Pictures sies å ha mer enn 60 filmtitler i native 4K format, men foreløpig finnes det ingen effektiv måte å få dem ut til oss forbrukere. Blu-ray mediet er som kjent begrenset oppad til 1920 x 1080, men Sony hevder de er i samtaler med Blu-ray Disc Association om en ny kompresjonsstandard som vil gjøre det mulig å klemme 4K-filmer inn på platene. Sony kjøper seg tid ved å love at den neste Spider-man filmen, som har kinopremiere Juli 2012, senere vil bli tilgjengelig i 4K-format til forbrukere.

Sony VPL-VW1000ES blir tilgjengelig til vinteren, og blir ikke billig: Rundt 30.000 $ (dollar) blir det antydet at den vil koste. 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.