4K hjemmekinoprojektor fra Sony

VPL-VW1000ES kan vise film med fire ganger så høy oppløsning som HDTV.

Sony Professional presenterte i dag sin nye 4K hjemmekinoprojektor VPL-VW1000ES, den første projektoren med 4K-oppløsning (4096×2160 piksler) for hjemmebruk.

“VPL-VW1000ES er den nyeste i en komplett serie av Sonys hjemmekinoprojektorer. På fjorårets IFA lanserte Sony sin første 3D hjemmekinoprojektor, VPL-VW90ES, og i juni i år lanserte vi VPL-HW30ES med høy ytelse for et lavere prissegment. Nylig lanserte vi også VPL-VW95ES med høy ytelse for mellomsegmentet. I dag lanserer vi VPL-VW1000ES med sin enestående og avanserte 4K-oppløsning, og viser allerede i dag hvordan fremtidens hjemmekino vil se ut,” sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europa.

Med en lysstyrke på 2000 ansi lumen leverer VPL-VW1000ES nesten dobbelt så mye lys som tidligere modeller. Projektoren har et helt nytt SXRD 4K-panel som kombinert med Sonys Iris3-teknologi kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på opp til 1,000,000:1.

Oppskalering

I tillegg til å kunne vise 4K-oppløsning er VPL-VW1000ES utrustet med en ny 4K oppskaleringskrets, Reality Creation, som bearbeider og dramatisk forbedrer innhold i full HD 1080p til visning i 4K-oppløsning. VPL-VW1000ES kan vise full-HD 3D, oppskalere innhold i 2D og 3D til visning i 4K-oppløsning, og leveres med innebygget 3D-sender. I tillegg husker kretsen zoomlinsens posisjon for de ulike formatene.

Ny 4K-standard?

Oppskalering av eksisterende filmer er en ting, men hva med ekte 4K-filmer? Vel, Sony Pictures sies å ha mer enn 60 filmtitler i native 4K format, men foreløpig finnes det ingen effektiv måte å få dem ut til oss forbrukere. Blu-ray mediet er som kjent begrenset oppad til 1920 x 1080, men Sony hevder de er i samtaler med Blu-ray Disc Association om en ny kompresjonsstandard som vil gjøre det mulig å klemme 4K-filmer inn på platene. Sony kjøper seg tid ved å love at den neste Spider-man filmen, som har kinopremiere Juli 2012, senere vil bli tilgjengelig i 4K-format til forbrukere.

Sony VPL-VW1000ES blir tilgjengelig til vinteren, og blir ikke billig: Rundt 30.000 $ (dollar) blir det antydet at den vil koste. 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.