4K hjemmekinoprojektor fra Sony

VPL-VW1000ES kan vise film med fire ganger så høy oppløsning som HDTV.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony Professional presenterte i dag sin nye 4K hjemmekinoprojektor VPL-VW1000ES, den første projektoren med 4K-oppløsning (4096×2160 piksler) for hjemmebruk.

“VPL-VW1000ES er den nyeste i en komplett serie av Sonys hjemmekinoprojektorer. På fjorårets IFA lanserte Sony sin første 3D hjemmekinoprojektor, VPL-VW90ES, og i juni i år lanserte vi VPL-HW30ES med høy ytelse for et lavere prissegment. Nylig lanserte vi også VPL-VW95ES med høy ytelse for mellomsegmentet. I dag lanserer vi VPL-VW1000ES med sin enestående og avanserte 4K-oppløsning, og viser allerede i dag hvordan fremtidens hjemmekino vil se ut,” sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europa.

Med en lysstyrke på 2000 ansi lumen leverer VPL-VW1000ES nesten dobbelt så mye lys som tidligere modeller. Projektoren har et helt nytt SXRD 4K-panel som kombinert med Sonys Iris3-teknologi kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på opp til 1,000,000:1.

Oppskalering

I tillegg til å kunne vise 4K-oppløsning er VPL-VW1000ES utrustet med en ny 4K oppskaleringskrets, Reality Creation, som bearbeider og dramatisk forbedrer innhold i full HD 1080p til visning i 4K-oppløsning. VPL-VW1000ES kan vise full-HD 3D, oppskalere innhold i 2D og 3D til visning i 4K-oppløsning, og leveres med innebygget 3D-sender. I tillegg husker kretsen zoomlinsens posisjon for de ulike formatene.

Ny 4K-standard?

Oppskalering av eksisterende filmer er en ting, men hva med ekte 4K-filmer? Vel, Sony Pictures sies å ha mer enn 60 filmtitler i native 4K format, men foreløpig finnes det ingen effektiv måte å få dem ut til oss forbrukere. Blu-ray mediet er som kjent begrenset oppad til 1920 x 1080, men Sony hevder de er i samtaler med Blu-ray Disc Association om en ny kompresjonsstandard som vil gjøre det mulig å klemme 4K-filmer inn på platene. Sony kjøper seg tid ved å love at den neste Spider-man filmen, som har kinopremiere Juli 2012, senere vil bli tilgjengelig i 4K-format til forbrukere.

Sony VPL-VW1000ES blir tilgjengelig til vinteren, og blir ikke billig: Rundt 30.000 $ (dollar) blir det antydet at den vil koste. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.