Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny budsjettreceiver fra Arcam

Arcam lar seg ikke plukke på nesen når de lanserer sin nye surroundreceiver AVR 360.

Skrevet av / 14.07.12 - 19:39
Ny budsjettreceiver fra Arcam

Budsjett er et vidt begrep, for mens andre produsenter har receivere helt ned til to-tre tusen kroner, vil nok Arcam AVR 360 koste over ti tusen.  En ny 7.1-receiver som baseres på teknologien fra storebror AVR 400, men med litt mindre kraft. Den er spesifisert til 7 x 75 watt pr. kanal, og det er med alle kanaler drevet samtidig. I to kanaler leverer den 2 x 90 watt. Dette kan virke lite i forhold til konkurrentene, men det er fordi de fleste konkurrentene oppgir sin effekt i bare én kanal, for så å gange opp med antall tilgjengelige kanaler. Hvorvidt receiveren har noe særlig pulver i praksis, er noe vi må finne ut av før vi kan uttale oss videre. Vår erfaring med Arcam er at receiverne gjerne låter meget fint på musikk og lavmælte filmer, men kanskje mangler litt tæl når Hollywood-blockbusterne går i skuffen. Dette gjenstår å høre!

Receiveren kan strømme musikk og video via hjemmenettverket, den har selvsagt 3D-kompatible HDMI-innganger (5 stk), mulighet for bi-amp og innebygd DAB- og FM-radio. Den er også forsynt med automatisk høyttalerkalibrering, som justerer delefrekvens, forsinkelse og lydnivå til hver kanal. Men automatisk tonejustering gjøres ikke automatisk for alle inngangene. Du må faktisk sette auto-EQ separat for hver inngang. Arcam har gjort dette fordi de mener du selv bør løse dine egne romproblemer akustisk, og ikke ty til en nødløsning som denne auto-EQ-en tross alt er. Det vi først og fremst savner er en HDMI-inngang i front, for tilkobling av videokamera. Gjerne også en SD-kort-leser og en USB-kontakt. Men Arcam har muligens følt at det ville ødelagt den stilrene designen.

Receiveren ligger litt i bakleksa på utstyrsfronten, bl.a. med bare 5 HDMI-innganger. Men det bør være nok for de fleste.

Pris i Norge er ikke klar, men rundt i Europa koster den 1600 euro, rundt 12.000 kroner med dagens kronekurs. Norsk mva er høyere enn mange andre europeiske land (i Europa varierer mva mellom 15 og 25 prosent), så det kan hende vi må slenge på en en ekstra tusenlapp.

ljudtema.no

arcam.co.uk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top