Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå må du ha HD-lyd

I tillegg til eksepsjonelle bilder, gir Blu-ray bedre lyd enn fra CD! Dette fordrer en kompatibel receiver, som de vi tester her. Velkommen til høyoppløst lyd!

Skrevet av / 20.10.08 - 16:39
Nå må du ha HD-lyd

Vi tester:

Harman/Kardon AVR 355
kr 9 995

Yamaha RX-V863
kr 8 500

Pioneer VSX-LX51
kr 9 995

HD-lyd er bedre enn både de ”gamle” DVD-lydformatene og selv ukomprimert CD-lyd. Grunnen er en vesentlig høyere oppløsning og dermed en jevnere gjengivelse av lydbølgene, men også et langt større dynamikkområde enn tidligere. Dette gir større kontraster mellom lavmælte og høylydte lyder, i tillegg til at det tilfører lydbildet større rom.

Da vi i forrige utgave testet fire surroundreceivere med støtte for HD-lyd seneste generasjon, var det som om noen hadde nappet ut ørevoksen. Så klart var det at Blu-ray gir markant bedre lyd enn CD, forutsatt at disken har HD-lyd.

Receiverne varierte i pris fra 6000 til 8000 kroner, men når de ble fôret med høyoppløst lyd (HD) gjennom en HDMI-kabel, vartet de opp med lydkvalitet tett oppimot – for ikke å si bedre enn – den vi tidligere hadde hørt fra receivere til 20 000–30 000 kroner fôret med de gamle, komprimerte lydformatene Dolby Digital og DTS. Området de rimeligere receiverne ikke kunne måle seg på, var ren slagkraft. De kunne bli litt strømsvake når det var snakk om å knalle til med fullt lydnivå i hjemmekinoen, eller når man skulle spille musikk i stereo på festnivå.

Koster det, skal det smake
Når vi nå går opp et prisnivå, håper vi at testens receivere kombinerer lydkvaliteten fra forrige runde, med nok slagkraft til å gi enda mer intense actionscener, og til å blåse luft i basselementene når man spiller musikk høyt. Selv i høyttaleroppsett uten subwoofer, da ikke alle har plass til eller ønske om en slik.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top