s.043

I tillegg til eksepsjonelle bilder, gir Blu-ray bedre lyd enn fra CD! Dette fordrer en kompatibel receiver, som de vi tester her. Velkommen til høyoppløst lyd!

Vi tester:

Harman/Kardon AVR 355
kr 9 995

Yamaha RX-V863
kr 8 500

Pioneer VSX-LX51
kr 9 995

HD-lyd er bedre enn både de ”gamle” DVD-lydformatene og selv ukomprimert CD-lyd. Grunnen er en vesentlig høyere oppløsning og dermed en jevnere gjengivelse av lydbølgene, men også et langt større dynamikkområde enn tidligere. Dette gir større kontraster mellom lavmælte og høylydte lyder, i tillegg til at det tilfører lydbildet større rom.

Da vi i forrige utgave testet fire surroundreceivere med støtte for HD-lyd seneste generasjon, var det som om noen hadde nappet ut ørevoksen. Så klart var det at Blu-ray gir markant bedre lyd enn CD, forutsatt at disken har HD-lyd.

Receiverne varierte i pris fra 6000 til 8000 kroner, men når de ble fôret med høyoppløst lyd (HD) gjennom en HDMI-kabel, vartet de opp med lydkvalitet tett oppimot – for ikke å si bedre enn – den vi tidligere hadde hørt fra receivere til 20 000–30 000 kroner fôret med de gamle, komprimerte lydformatene Dolby Digital og DTS. Området de rimeligere receiverne ikke kunne måle seg på, var ren slagkraft. De kunne bli litt strømsvake når det var snakk om å knalle til med fullt lydnivå i hjemmekinoen, eller når man skulle spille musikk i stereo på festnivå.

Koster det, skal det smake
Når vi nå går opp et prisnivå, håper vi at testens receivere kombinerer lydkvaliteten fra forrige runde, med nok slagkraft til å gi enda mer intense actionscener, og til å blåse luft i basselementene når man spiller musikk høyt. Selv i høyttaleroppsett uten subwoofer, da ikke alle har plass til eller ønske om en slik.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter