Nå kommer kontrastkongene

Kontrast er ofte det største problemet med projektorer. Men nå kommer projektorene som nær dobler kontrasten for å gi enda bedre bildekvalitet. Se JVC, Epson, Sony og Mitsubishis nye projektorer her:

Epson EH-TW5000
Epson har imponert oss før de, med ekstremt vellykket kontrastomfang fra en LCD-projektor. Men nå tar de den helt ut i EH-TW5000, som kan oppnå 75.000:1 i kontrast. Det betyr enda sortere sort på lerretet, og mye finere kontrastgraderinger, som vil gjøre det mulig å se detaljer og nyanser i mørke scener enda bedre, enn om manhar lavere kontrastomfang.
TW5000 som naturligvis er en 1080p HD-projektor, gir opp til 1.600 lumen i lysstyrke, så kanskje det ikke er nødvendig med et fullstendig mørklagt rom, for å få et bra bilde på lerret.
Projektoren som bruker tre LCD-paneler – D7 C²Fine paneler – har en innebygget HQV-prosessor som spiser data med 12-bits oppløsning, som burde gi større fargespekter, støtter også opp til 120 hz oppfriskningsfrekvens av bildet. Med andre ord, flimmer er en saga blott.
Samtidig med TW5000, kommer også en enklere variant. Også med tre LCD-paneler, men EH-TW3800 har 20.000:1 i kontrast og har med 2000 lumen litt bedre lysutbytte enn TW5000.

Mitsubishi HC7000
Mitsubishi ligger ikke på latsiden de heller. Deres nye HC7000 1080p HD-projektor gir ikke all verdens lys med sine 1000 lumen, men den har et kontrastomfang på 72.000:1, i praksis like bra som Epsons TW5000.
HC7000 bruker også tre LCD-paneler, en hver for rød, grønn og blå farge, og lover så lavt støynivå fra kjøleviften som 17 dB. Det er knapt hørbart. Mitsubishi-projektoren har en Reon-VX HQV videoprosessor ombord, og Mitsubishi lover 5000 timers lampetid på HC7000.

JVC DLA-HD750
JVC har lenge hatt en av de aller beste projektorene på markedet, og nå kommer enda to nye modeller til og dobler utvalget fra JVC.
DLA-HD750 og HD350 gir ikke rare lysutbyttet fra UHP-lampen som lyser opp JVCs fenomenalt gode D-ILA-bildepaneler, 800 lumen er veldig lavt. Vår erfaring med DLA-HD1 og HD100 fra JVC har vist at de trenger mye lysdemping i rommet, men så blir bildet i særklasse det beste vi har sett fra projektorer i denne prisklassen.
HD750 har 30.000:1 som oppgitt kontrast, mens HD350 er oppgitt til 15.000:1. HD750 har fått Colour Management  som skal gi brukeren enda dypere fargemetning og muligheten til å justere sine egne fargepreferanser på rød, grønn, blå, cyan, gul og magenta farge. Toppmodellen HD750 vil også støtte bruk av anamorfiske linseforsatser, mens begge har motoriserte linsedeksler integrert. JVC-projektorene bruker også Reon-VX HQV videoprosessorer.

Sony BRAVIA VPL-HW10
Sony var blant de første som lyktes med å gjøre LCoS-panelteknologien moden. De kaller sine egne varianter SXRD-paneler, men prinsippet er det samme som på JVCs D-ILA-videopaneler. Begge har dermed den store fordelen – kontra LCD-paneler – at de ikke har noe synlig rutenett på lerretet, fordi de utnytter cirka 90 prosent av bildeflaten på SXRD-panelene til å gi lys på lerretet.
BRAVIA VPL-HW10 heter deres nyeste 1080p HD-projektor som bruker tre SXRD-paneler. Den støtter Deep Color som skal gi større fargespekter, og har Sonys Advanced Iris 2 blender, som regulerer kontrasten automatisk. Projektoren er oppgitt til 30,000:1 i kontrast, og skal gi opp til 1000 lumen i lysutbytte. Norsk pris er ikke oppgitt, men i USA er estimert pris 3.000 dollar, så la oss håpe den kryper godt under 20.000 kroner her hjemme, når den er i butikkhyllene i løpet i midten av september.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.