IFA 2008

Kontrast er ofte det største problemet med projektorer. Men nå kommer projektorene som nær dobler kontrasten for å gi enda bedre bildekvalitet. Se JVC, Epson, Sony og Mitsubishis nye projektorer her:

Epson EH-TW5000
Epson har imponert oss før de, med ekstremt vellykket kontrastomfang fra en LCD-projektor. Men nå tar de den helt ut i EH-TW5000, som kan oppnå 75.000:1 i kontrast. Det betyr enda sortere sort på lerretet, og mye finere kontrastgraderinger, som vil gjøre det mulig å se detaljer og nyanser i mørke scener enda bedre, enn om manhar lavere kontrastomfang.
TW5000 som naturligvis er en 1080p HD-projektor, gir opp til 1.600 lumen i lysstyrke, så kanskje det ikke er nødvendig med et fullstendig mørklagt rom, for å få et bra bilde på lerret.
Projektoren som bruker tre LCD-paneler – D7 C²Fine paneler – har en innebygget HQV-prosessor som spiser data med 12-bits oppløsning, som burde gi større fargespekter, støtter også opp til 120 hz oppfriskningsfrekvens av bildet. Med andre ord, flimmer er en saga blott.
Samtidig med TW5000, kommer også en enklere variant. Også med tre LCD-paneler, men EH-TW3800 har 20.000:1 i kontrast og har med 2000 lumen litt bedre lysutbytte enn TW5000.

Mitsubishi HC7000
Mitsubishi ligger ikke på latsiden de heller. Deres nye HC7000 1080p HD-projektor gir ikke all verdens lys med sine 1000 lumen, men den har et kontrastomfang på 72.000:1, i praksis like bra som Epsons TW5000.
HC7000 bruker også tre LCD-paneler, en hver for rød, grønn og blå farge, og lover så lavt støynivå fra kjøleviften som 17 dB. Det er knapt hørbart. Mitsubishi-projektoren har en Reon-VX HQV videoprosessor ombord, og Mitsubishi lover 5000 timers lampetid på HC7000.

JVC DLA-HD750
JVC har lenge hatt en av de aller beste projektorene på markedet, og nå kommer enda to nye modeller til og dobler utvalget fra JVC.
DLA-HD750 og HD350 gir ikke rare lysutbyttet fra UHP-lampen som lyser opp JVCs fenomenalt gode D-ILA-bildepaneler, 800 lumen er veldig lavt. Vår erfaring med DLA-HD1 og HD100 fra JVC har vist at de trenger mye lysdemping i rommet, men så blir bildet i særklasse det beste vi har sett fra projektorer i denne prisklassen.
HD750 har 30.000:1 som oppgitt kontrast, mens HD350 er oppgitt til 15.000:1. HD750 har fått Colour Management  som skal gi brukeren enda dypere fargemetning og muligheten til å justere sine egne fargepreferanser på rød, grønn, blå, cyan, gul og magenta farge. Toppmodellen HD750 vil også støtte bruk av anamorfiske linseforsatser, mens begge har motoriserte linsedeksler integrert. JVC-projektorene bruker også Reon-VX HQV videoprosessorer.

Sony BRAVIA VPL-HW10
Sony var blant de første som lyktes med å gjøre LCoS-panelteknologien moden. De kaller sine egne varianter SXRD-paneler, men prinsippet er det samme som på JVCs D-ILA-videopaneler. Begge har dermed den store fordelen – kontra LCD-paneler – at de ikke har noe synlig rutenett på lerretet, fordi de utnytter cirka 90 prosent av bildeflaten på SXRD-panelene til å gi lys på lerretet.
BRAVIA VPL-HW10 heter deres nyeste 1080p HD-projektor som bruker tre SXRD-paneler. Den støtter Deep Color som skal gi større fargespekter, og har Sonys Advanced Iris 2 blender, som regulerer kontrasten automatisk. Projektoren er oppgitt til 30,000:1 i kontrast, og skal gi opp til 1000 lumen i lysutbytte. Norsk pris er ikke oppgitt, men i USA er estimert pris 3.000 dollar, så la oss håpe den kryper godt under 20.000 kroner her hjemme, når den er i butikkhyllene i løpet i midten av september.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.