Search
Generic filters

Nå kommer kontrastkongene

Kontrast er ofte det største problemet med projektorer. Men nå kommer projektorene som nær dobler kontrasten for å gi enda bedre bildekvalitet. Se JVC, Epson, Sony og Mitsubishis nye projektorer her:

Epson EH-TW5000
Epson har imponert oss før de, med ekstremt vellykket kontrastomfang fra en LCD-projektor. Men nå tar de den helt ut i EH-TW5000, som kan oppnå 75.000:1 i kontrast. Det betyr enda sortere sort på lerretet, og mye finere kontrastgraderinger, som vil gjøre det mulig å se detaljer og nyanser i mørke scener enda bedre, enn om manhar lavere kontrastomfang.
TW5000 som naturligvis er en 1080p HD-projektor, gir opp til 1.600 lumen i lysstyrke, så kanskje det ikke er nødvendig med et fullstendig mørklagt rom, for å få et bra bilde på lerret.
Projektoren som bruker tre LCD-paneler – D7 C²Fine paneler – har en innebygget HQV-prosessor som spiser data med 12-bits oppløsning, som burde gi større fargespekter, støtter også opp til 120 hz oppfriskningsfrekvens av bildet. Med andre ord, flimmer er en saga blott.
Samtidig med TW5000, kommer også en enklere variant. Også med tre LCD-paneler, men EH-TW3800 har 20.000:1 i kontrast og har med 2000 lumen litt bedre lysutbytte enn TW5000.

Mitsubishi HC7000
Mitsubishi ligger ikke på latsiden de heller. Deres nye HC7000 1080p HD-projektor gir ikke all verdens lys med sine 1000 lumen, men den har et kontrastomfang på 72.000:1, i praksis like bra som Epsons TW5000.
HC7000 bruker også tre LCD-paneler, en hver for rød, grønn og blå farge, og lover så lavt støynivå fra kjøleviften som 17 dB. Det er knapt hørbart. Mitsubishi-projektoren har en Reon-VX HQV videoprosessor ombord, og Mitsubishi lover 5000 timers lampetid på HC7000.

JVC DLA-HD750
JVC har lenge hatt en av de aller beste projektorene på markedet, og nå kommer enda to nye modeller til og dobler utvalget fra JVC.
DLA-HD750 og HD350 gir ikke rare lysutbyttet fra UHP-lampen som lyser opp JVCs fenomenalt gode D-ILA-bildepaneler, 800 lumen er veldig lavt. Vår erfaring med DLA-HD1 og HD100 fra JVC har vist at de trenger mye lysdemping i rommet, men så blir bildet i særklasse det beste vi har sett fra projektorer i denne prisklassen.
HD750 har 30.000:1 som oppgitt kontrast, mens HD350 er oppgitt til 15.000:1. HD750 har fått Colour Management  som skal gi brukeren enda dypere fargemetning og muligheten til å justere sine egne fargepreferanser på rød, grønn, blå, cyan, gul og magenta farge. Toppmodellen HD750 vil også støtte bruk av anamorfiske linseforsatser, mens begge har motoriserte linsedeksler integrert. JVC-projektorene bruker også Reon-VX HQV videoprosessorer.

Sony BRAVIA VPL-HW10
Sony var blant de første som lyktes med å gjøre LCoS-panelteknologien moden. De kaller sine egne varianter SXRD-paneler, men prinsippet er det samme som på JVCs D-ILA-videopaneler. Begge har dermed den store fordelen – kontra LCD-paneler – at de ikke har noe synlig rutenett på lerretet, fordi de utnytter cirka 90 prosent av bildeflaten på SXRD-panelene til å gi lys på lerretet.
BRAVIA VPL-HW10 heter deres nyeste 1080p HD-projektor som bruker tre SXRD-paneler. Den støtter Deep Color som skal gi større fargespekter, og har Sonys Advanced Iris 2 blender, som regulerer kontrasten automatisk. Projektoren er oppgitt til 30,000:1 i kontrast, og skal gi opp til 1000 lumen i lysutbytte. Norsk pris er ikke oppgitt, men i USA er estimert pris 3.000 dollar, så la oss håpe den kryper godt under 20.000 kroner her hjemme, når den er i butikkhyllene i løpet i midten av september.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.