Search
Generic filters

Nå får H/K-receivere flere Watt…

… men egentlig ikke.

Harman/Kardon er den siste gjenlevende produsenten av surroundreceivere som har spesifisert effekt på ærlig vis. Derfor har H/K alltid hatt lavest oppgitt effekt i en breddetest av receivere, selv om deres receiver ofte har vært testens kraftigste. Grunnen er at mens alle andre produsenter oppgir effekt pr. kanal med én eller to kanaler drevet samtidig, har H/K oppgitt sin effekt med alle fem eller sju kanaler drevet samtidig, og dermed på papiret fått færre watt pr. kanal.

Ærligheten taper
Ærligheten har nå tapt. Receiverne fra H/K blir fra og med 65-linja oppgitt med to kanaler drevet samtidig, for å holde seg konkurransedyktige i et watt-besatt marked. Nylig uttalte en talsmann på Harman Nordics offisielle skandinavialansering at det har vært tungvint for butikkselgerne å måtte forklare forbrukerne hvorfor deres receivere har så mange færre watt enn konkurrentenes, og han mente de hadde tapt mye salg på det.

Der hvor forgjenger AVR 260 er oppgitt med 7x50W med alle kanaler drevet samtidig, har arvtaker AVR 265 fått 7x90W med to kanaler drevet samtidig. I virkeligheten er effekten den samme mellom de to. Samme forskjell skjer oppover i linja.

Flere HDMI-innganger og 3D
Nytt for receiverne er at de nå selvsagt har fått HDMI-innganger med 3D-støtte og lydreturkanal (ARC). AVR 265 har fem HDMI-innganger mot forgjengerens tre, og AVR 365 har seks mot forgjengerens fire. Den nye innstegsmodellen AVR 165 har fått fire HDMI-innganger hvor AVR 160 hadde tre.

Nettverksavspilling og AirPlay
Den kanskje kuleste nyheten er nettverksavspilling fra og med AVR 265, og ønsker du Apple AirPlay, kan du kjøpe adapteren The Bridge IIIP. Denne passer også til den forrige 60-linja, og gir denne dermed AirPlay-støtte.

Lavere priser
Prisene blir noe lavere i år, antakelig 3.990 kroner for innstegsmodellen AVR 165, mot forgjengerens 4.995 kroner. AVR 265 koster 4.990 kroner, mot forgjengerens 6.495 kroner. AVR 365 lanseres til 7.990 kroner, i stedet for 8.990 som forgjengeren kostet.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.