Nå får H/K-receivere flere Watt…

Annonse
Annonse
forfatter

… men egentlig ikke.

Harman/Kardon er den siste gjenlevende produsenten av surroundreceivere som har spesifisert effekt på ærlig vis. Derfor har H/K alltid hatt lavest oppgitt effekt i en breddetest av receivere, selv om deres receiver ofte har vært testens kraftigste. Grunnen er at mens alle andre produsenter oppgir effekt pr. kanal med én eller to kanaler drevet samtidig, har H/K oppgitt sin effekt med alle fem eller sju kanaler drevet samtidig, og dermed på papiret fått færre watt pr. kanal.

Ærligheten taper
Ærligheten har nå tapt. Receiverne fra H/K blir fra og med 65-linja oppgitt med to kanaler drevet samtidig, for å holde seg konkurransedyktige i et watt-besatt marked. Nylig uttalte en talsmann på Harman Nordics offisielle skandinavialansering at det har vært tungvint for butikkselgerne å måtte forklare forbrukerne hvorfor deres receivere har så mange færre watt enn konkurrentenes, og han mente de hadde tapt mye salg på det.

Der hvor forgjenger AVR 260 er oppgitt med 7x50W med alle kanaler drevet samtidig, har arvtaker AVR 265 fått 7x90W med to kanaler drevet samtidig. I virkeligheten er effekten den samme mellom de to. Samme forskjell skjer oppover i linja.

Flere HDMI-innganger og 3D
Nytt for receiverne er at de nå selvsagt har fått HDMI-innganger med 3D-støtte og lydreturkanal (ARC). AVR 265 har fem HDMI-innganger mot forgjengerens tre, og AVR 365 har seks mot forgjengerens fire. Den nye innstegsmodellen AVR 165 har fått fire HDMI-innganger hvor AVR 160 hadde tre.

Annonse

Nettverksavspilling og AirPlay
Den kanskje kuleste nyheten er nettverksavspilling fra og med AVR 265, og ønsker du Apple AirPlay, kan du kjøpe adapteren The Bridge IIIP. Denne passer også til den forrige 60-linja, og gir denne dermed AirPlay-støtte.

Lavere priser
Prisene blir noe lavere i år, antakelig 3.990 kroner for innstegsmodellen AVR 165, mot forgjengerens 4.995 kroner. AVR 265 koster 4.990 kroner, mot forgjengerens 6.495 kroner. AVR 365 lanseres til 7.990 kroner, i stedet for 8.990 som forgjengeren kostet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger