Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå får H/K-receivere flere Watt…

Skrevet av / 14.06.11 - 11:48
Nå får H/K-receivere flere Watt…

… men egentlig ikke.

Harman/Kardon er den siste gjenlevende produsenten av surroundreceivere som har spesifisert effekt på ærlig vis. Derfor har H/K alltid hatt lavest oppgitt effekt i en breddetest av receivere, selv om deres receiver ofte har vært testens kraftigste. Grunnen er at mens alle andre produsenter oppgir effekt pr. kanal med én eller to kanaler drevet samtidig, har H/K oppgitt sin effekt med alle fem eller sju kanaler drevet samtidig, og dermed på papiret fått færre watt pr. kanal.

Ærligheten taper
Ærligheten har nå tapt. Receiverne fra H/K blir fra og med 65-linja oppgitt med to kanaler drevet samtidig, for å holde seg konkurransedyktige i et watt-besatt marked. Nylig uttalte en talsmann på Harman Nordics offisielle skandinavialansering at det har vært tungvint for butikkselgerne å måtte forklare forbrukerne hvorfor deres receivere har så mange færre watt enn konkurrentenes, og han mente de hadde tapt mye salg på det.

Der hvor forgjenger AVR 260 er oppgitt med 7x50W med alle kanaler drevet samtidig, har arvtaker AVR 265 fått 7x90W med to kanaler drevet samtidig. I virkeligheten er effekten den samme mellom de to. Samme forskjell skjer oppover i linja.

Flere HDMI-innganger og 3D
Nytt for receiverne er at de nå selvsagt har fått HDMI-innganger med 3D-støtte og lydreturkanal (ARC). AVR 265 har fem HDMI-innganger mot forgjengerens tre, og AVR 365 har seks mot forgjengerens fire. Den nye innstegsmodellen AVR 165 har fått fire HDMI-innganger hvor AVR 160 hadde tre.

Nettverksavspilling og AirPlay
Den kanskje kuleste nyheten er nettverksavspilling fra og med AVR 265, og ønsker du Apple AirPlay, kan du kjøpe adapteren The Bridge IIIP. Denne passer også til den forrige 60-linja, og gir denne dermed AirPlay-støtte.

Lavere priser
Prisene blir noe lavere i år, antakelig 3.990 kroner for innstegsmodellen AVR 165, mot forgjengerens 4.995 kroner. AVR 265 koster 4.990 kroner, mot forgjengerens 6.495 kroner. AVR 365 lanseres til 7.990 kroner, i stedet for 8.990 som forgjengeren kostet.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top