SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nå får H/K-receivere flere Watt…

… men egentlig ikke.

Harman/Kardon er den siste gjenlevende produsenten av surroundreceivere som har spesifisert effekt på ærlig vis. Derfor har H/K alltid hatt lavest oppgitt effekt i en breddetest av receivere, selv om deres receiver ofte har vært testens kraftigste. Grunnen er at mens alle andre produsenter oppgir effekt pr. kanal med én eller to kanaler drevet samtidig, har H/K oppgitt sin effekt med alle fem eller sju kanaler drevet samtidig, og dermed på papiret fått færre watt pr. kanal.

Ærligheten taper
Ærligheten har nå tapt. Receiverne fra H/K blir fra og med 65-linja oppgitt med to kanaler drevet samtidig, for å holde seg konkurransedyktige i et watt-besatt marked. Nylig uttalte en talsmann på Harman Nordics offisielle skandinavialansering at det har vært tungvint for butikkselgerne å måtte forklare forbrukerne hvorfor deres receivere har så mange færre watt enn konkurrentenes, og han mente de hadde tapt mye salg på det.

Der hvor forgjenger AVR 260 er oppgitt med 7x50W med alle kanaler drevet samtidig, har arvtaker AVR 265 fått 7x90W med to kanaler drevet samtidig. I virkeligheten er effekten den samme mellom de to. Samme forskjell skjer oppover i linja.

Flere HDMI-innganger og 3D
Nytt for receiverne er at de nå selvsagt har fått HDMI-innganger med 3D-støtte og lydreturkanal (ARC). AVR 265 har fem HDMI-innganger mot forgjengerens tre, og AVR 365 har seks mot forgjengerens fire. Den nye innstegsmodellen AVR 165 har fått fire HDMI-innganger hvor AVR 160 hadde tre.

Nettverksavspilling og AirPlay
Den kanskje kuleste nyheten er nettverksavspilling fra og med AVR 265, og ønsker du Apple AirPlay, kan du kjøpe adapteren The Bridge IIIP. Denne passer også til den forrige 60-linja, og gir denne dermed AirPlay-støtte.

Lavere priser
Prisene blir noe lavere i år, antakelig 3.990 kroner for innstegsmodellen AVR 165, mot forgjengerens 4.995 kroner. AVR 265 koster 4.990 kroner, mot forgjengerens 6.495 kroner. AVR 365 lanseres til 7.990 kroner, i stedet for 8.990 som forgjengeren kostet.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.