Monsterprojektor med 4K-oppløsning

Sony har akkurat sluppet en ny hjemmekinoprojektor med 4K, som gir fire ganger så høy oppløsning på lerretet, som en vanlig projektor.

Den temmelig rå projektoren heter VPL-VW500ES, og er lillebror til den smått fantastiske VPL-VW1000ES, som vi testet her. Den nye modellen bruker 4K-paneler av SXRD-typen, som vi har gode erfaringer med fordi fargegjengivelsen og fyllraten er meget god. Med en oppløsning på 4096 x 2160 og støtte for DCI, får du fire ganger så høy oppløsning og større fargespekter enn i noen HD-projektor.

Sony-projektoren har også Reality Creation, som prosesserer film i full HD 1080p på feks Blu-ray (også i 3D), til full 4K-oppløsning på lerretet. Hvis det fungerer like bra på 500ES  som på 1000ES, har vi noe å glede oss til.

Sony forteller at 500ES  også har 1700 ANSI-lumen i teoretisk lysutbytte, og et kontrastområde på 200 000:1. Meget respektabelt, skal bli imteressant å se hvor bra det ser ut i praksis.

Forøvrig har den også motorisert fokus, zoom (2,06 x) og forskyvning av optikken, og en autokalibreringsfunksjon. Som vi også ser frem til å få testet.

Den blir neppe billig, men dyrere enn 1000ES blir den nok ikke. Estimert pris i Euro, er oppgitt til 10.000 euro, eller rundt 90.000 kr her hjemme.

Uansett kan den rimeligere til cirka 3.000 Euro VPL-HW55ES kanskje være et alternativ. Det er etterfølgeren til VW50ES som vi også har testet, og den nye Full HD 3D-projektoren har 1700 ANSI-lumen i teoretisk lysutbytte, og et kontrastområde på 120 000:1.

VPL-HW55ES_Black

Begge projektorer er tilgjengelige i av oktober og er utstyrt med trådløs HDMI-kompatibilitet som ekstra tilbehør, som muliggjør mottakelse av videosignal fra Blu-ray spillere og spillkonsoller.

«Med lanseringen av VPL-VW500ES tar vi hjemmekinoopplevelsen et skritt videre og befester Sonys ledende posisjon innen utviklingen av 4K. Innovasjoner som Sonys 4K SXRD-panel gir uovertruffen bildekvalitet som gjør 4K-drømmen til en overkommelig realitet. Den nye modellen VPL-HW55ES tilbyr en premium 3D-hjemmekinoopplevelse og utvider produktspekteret som våre kunder kan velge fra,» sier Tak Nakane, Produktsjef i Sony Europe.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.