Receiver

Man kan fort oppleve at receiveren man har kjøpt blir utdatert. NAD forsøker å omgå problemet med en receiver som kan oppgraderes.
forfatter

Med stadig ny teknologi kan hjemmekinoreceiveren risikere å bli akterutseilt. Hvis man ikke kan oppgradere til nyere teknologi. NAD mener å ha løst problemet og sier at T757 er fremtidsikker. Den kan nemlig oppgraderes med moduler som inneholder ny teknologi, når det måtte bli aktuelt.

Receiveren som leverer 120 w i sju kanaler, kan også oppgraderes med en DAB+ radiomodul, skulle man ønske seg DAB-radio.

NAD kaller det Modular Design Concept – MDC – som går ut på at det er laget plass til moduler på baksiden, som man setter inn, og som gjør det muig å nærmest skreddersy hvilke tilkoblingsmuligheter receiveren skal ha.

Modulene monteres av Hi-Fi Klubbens serviceverksted, antall moduler det er plass til varierer med modell. I NAD T757 er det plass til en ekstra modul, mens det i toppmodellen T787 på 7 x 200 w, er plass til flere moduler.

Det finnes forøvrig sju ulike moduler til NADs MDC-tilpassede hjemmekinoreceivere, blant annet inngangsmodul for videokilder som støtter Audyssey MultiEQ XT romkorreksjon, HDMI modul med tre innganger og en HDMI-modul som oppgraderer enkelte modeller med 3D-støtte.

NAD T757 koster 7.998 kroner og har 3D-støtte, 7.1-kanasl lydutganger, og sone 2 tilkobling, mens toppmodellen blant de MDC-tilpassede receiverne, er enda mer avansert og koster 19.998 kroner.

De ferskeste testene av receivere finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.