Mer kraft i hjemmekinoen

Amerikanske Sherbourn leverer hjemmekinoelektronikk i tungvektsklassen.
forfatter

Når du først har bygget et seriøst og veldempet kinorom med stort lerret og kostbare høyttalere, holder det ikke lenger med en liten surroundreceiver til å drive det hele. Nei, du trenger en skikkelig kraftleverandør som er med på notene så vel som eksplosjonene!

Mange foretrekker derfor en separat løsning med prosessor og forsterker, slik at de kan velge forsterkerne etter kraftbehov og antall kanaler. I tillegg kan det ha lydmessige fordeler å skille forforsterker og effektdel fra hverandre.

Sherbourn er et merke som lenge har dominert det amerikanske «custom install» markedet, og nå er tilgjengelig i Norge til relativt hyggelige priser.  PT-7020A er en 7.1 kanals hjemmekinoprosessor med HDMI 1.4, 3D og innebygd romkorreksjon, samt både RCA og balanserte XLR lydutganger til fornuftige 13.990 kroner.

Snart kommer også PT-7030A som er en flunkende ny toppmodell. Takket være ekstra mye prosessorkraft fra doble Cirrus DSP-er og et helt nytt romkorreksjonsystem fra Tact Audio kan den nye forforsterkeren gjøre svært nøyaktige EQ-tilpasninger for hver enkelt høyttaler, inkludert subwoofere.

Herfra kan man velge å pare prosessorene med en av Sherbourns separate effektforsterkere, og dette er heller ikke småsaker: Forsterkerne kommer i både 2, 5, og 7 kanals utgaver med effekter fra 150 til 350(!) watt per kanal i 8 ohm. Modellen PA 5-200 yter 5 x200 watt, og bør være interessant også for de som vil ha en «påhengsmotor» til receiveren de har i dag.

Toppmodellen PA 7-350 er et realt beist på 7 x 350 watt og 50 kilo matchvekt, men her bør man sørge for separat kurs rett fra sikringsskapet! Sherbourn leverer også utstyr til rackmontering for de vil ha en proff installasjon.

 

Sherbourn PA 7-350


Sherbourn er et relativt nytt og lite omtalt merke her på berget, men det håper vi å gjøre noe med i tiden som kommer!

 

Utvalgte priser:

Sherbourn PT7020A: 13.990 kr

Sherbourn PT-7030A: 19.990 kr

Sherbourn PA 5-200: 11.490 kr

Sherbourn PA 7-350: 29.990 kr

www.lsound.no

 

  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.