Med trådløst nett og bluetooth

Onkyos nye surroundreceiver TX-NR626 har innebygd trådløst internett, bluetooth og AirPlay.
forfatter

Onkyo TX-NR626 føyer seg dermed inn som andremann i rekken i prisklassen, etter Sony STR-DN1030, som har alle tre funksjoner på plass.

I tillegg har 7.1-receiveren innebygd Spotify, internettradio og avspilling av lydfiler via DLNA. Da fra en nettverkstilkoblet datamaskin med DLNA-server installert.

Forsterkning
Utgangseffekten er oppgitt til 7 x 160 watt. Frontkanalene og senterkanalen benytter tretrinns invertert Darlington-forsterkning som skal gi ekstra høy strømkapasitet. Kort fortalt dreier det seg om at bipolare transistorer jobber i par, i push/pull-konfigurasjon, hvorpå et nytt par videreforsterker signalet fra de første transistorene. Dette gir høyere utgangseffekt.

6 HDMI
Seks HDMI-innganger og to -utganger er på plass, det samme er USB-inngang for avlesning av musikkfiler på minnepinne. I tillegg kan vinylfrelste glede seg over platespillerinngang.

Receiveren kan oppskalere video med lavere oppløsning helt opp til Ultra HD-oppløsning, takket være en Qdeo 4K videochip.

Mobile High-Definition Link gir HD-video fra Android-mobiler via HDMI.

InstaPrevue
InstaPrevue viser små direktebilder fra alle HDMI-inngangene på skjermmenyen, som gjør det enklere å velge riktig inngang. Onkyo lover også enkel installasjon med brukervennlige skjermmenyer, og Audyssey MultEQ med målemikrofon gir automatisk kalibrering av høyttalerne og korrigerer for rommets akustikk.

Sone 2 er selvsagt på plass, og receiveren kan styres fra smartmobil eller nettbrett via Onkyos fjernkontroll-app. Finnes i sølvfarget og sort utførelse.

TX-NR626 er tilgjengelig nå, til en veiledende pris av 4.995 kroner.

mono.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.