Hjemmekino

DA2800 yter opptil 2800 watt, har innebygd DSP og er rackmonterbar.
Annonse
Annonse
forfatter

Det hjelper ikke om du så har verdens beste kinohøyttalere: Uten en skikkelig forsterker til å drive dem blir det sjelden noe godt resultat. I en velbygget hjemmekino har man også nemlig en tendens til å spille høyere, og over lengre tid enn man gjør i en typisk stuesituasjon. Dette krever forsterkere med masse effekt, som også er stabile når det smeller som mest på filmlerretet.

Det har lydguruene hos svenske Procella også innsett, og nå lanserer de forsterkeren DA2800. En meget kompakt effektforsterker med 4 x 360 watt i 8 0hm, eller 4 x 700 watt i 4 ohm. Den kan også brokobles til å yte saftige 1 x 1400/2800 watt i 8/4 ohm.

Til tross for det massive effektpotensialet er forsterkeren veldig liten og lett. Dette er mulig gjennom det mer effektive forsterkerprinsippet klasse D, som bruker en svitsjet (Switch mode) strømforsyning. Denne teknikken er dominerende på proffutstyr takket være sin høye effektivitet, men er også blitt «stueren» i hi-fi kretser de siste årene. Procella har i følge dem selv trålet markedet etter den mest vellydende klasse D-forsterkeren de kunne finne, til å drive sine kresne kinohøyttalere.

Med og uten innebygd DSP

Procella DA2800 kommer i to versjoner, den ene en ren effektforsterker som kan brukes med alt av høyttalere, mens den andre kommer med innebygd DSP som har forhåndsprogrammerte equalizer- og delefilterinnstillinger for Procellas høyttalere og subwoofere. På denne måten kan man sette opp forsterkeren for aktiv drift av diskant, mellomtone og bass.

Annonse

DSP-utgaven av DA2800 kan også drive Procellas subwoofere P10, P15 og P18, som kommer i en egen versjon uten innebygd forsterker. Denne løsningen gjør det mulig å drive høyttalerne med dobbelt så høy effekt, og oppnå enda bedre lydmessig resultat enn de innebygde forsterkerne.

DA2800 kommer forberedt for rackmontering og bruker profesjonelle XLR og Neutrik inn/utganger.

Prisen er 42.500 kroner i standard utgave og 54.500 i DSP utgave.

www.nsht.se

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.