Liten muskelforsterker fra Procella

DA2800 yter opptil 2800 watt, har innebygd DSP og er rackmonterbar.

Det hjelper ikke om du så har verdens beste kinohøyttalere: Uten en skikkelig forsterker til å drive dem blir det sjelden noe godt resultat. I en velbygget hjemmekino har man også nemlig en tendens til å spille høyere, og over lengre tid enn man gjør i en typisk stuesituasjon. Dette krever forsterkere med masse effekt, som også er stabile når det smeller som mest på filmlerretet.

Det har lydguruene hos svenske Procella også innsett, og nå lanserer de forsterkeren DA2800. En meget kompakt effektforsterker med 4 x 360 watt i 8 0hm, eller 4 x 700 watt i 4 ohm. Den kan også brokobles til å yte saftige 1 x 1400/2800 watt i 8/4 ohm.

Til tross for det massive effektpotensialet er forsterkeren veldig liten og lett. Dette er mulig gjennom det mer effektive forsterkerprinsippet klasse D, som bruker en svitsjet (Switch mode) strømforsyning. Denne teknikken er dominerende på proffutstyr takket være sin høye effektivitet, men er også blitt «stueren» i hi-fi kretser de siste årene. Procella har i følge dem selv trålet markedet etter den mest vellydende klasse D-forsterkeren de kunne finne, til å drive sine kresne kinohøyttalere.

Med og uten innebygd DSP

Procella DA2800 kommer i to versjoner, den ene en ren effektforsterker som kan brukes med alt av høyttalere, mens den andre kommer med innebygd DSP som har forhåndsprogrammerte equalizer- og delefilterinnstillinger for Procellas høyttalere og subwoofere. På denne måten kan man sette opp forsterkeren for aktiv drift av diskant, mellomtone og bass.

DSP-utgaven av DA2800 kan også drive Procellas subwoofere P10, P15 og P18, som kommer i en egen versjon uten innebygd forsterker. Denne løsningen gjør det mulig å drive høyttalerne med dobbelt så høy effekt, og oppnå enda bedre lydmessig resultat enn de innebygde forsterkerne.

DA2800 kommer forberedt for rackmontering og bruker profesjonelle XLR og Neutrik inn/utganger.

Prisen er 42.500 kroner i standard utgave og 54.500 i DSP utgave.

www.nsht.se

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.