TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Liten muskelforsterker fra Procella

DA2800 yter opptil 2800 watt, har innebygd DSP og er rackmonterbar.

forfatter
Publisert 14.08.12 - 16:29

Det hjelper ikke om du så har verdens beste kinohøyttalere: Uten en skikkelig forsterker til å drive dem blir det sjelden noe godt resultat. I en velbygget hjemmekino har man også nemlig en tendens til å spille høyere, og over lengre tid enn man gjør i en typisk stuesituasjon. Dette krever forsterkere med masse effekt, som også er stabile når det smeller som mest på filmlerretet.

Det har lydguruene hos svenske Procella også innsett, og nå lanserer de forsterkeren DA2800. En meget kompakt effektforsterker med 4 x 360 watt i 8 0hm, eller 4 x 700 watt i 4 ohm. Den kan også brokobles til å yte saftige 1 x 1400/2800 watt i 8/4 ohm.

Til tross for det massive effektpotensialet er forsterkeren veldig liten og lett. Dette er mulig gjennom det mer effektive forsterkerprinsippet klasse D, som bruker en svitsjet (Switch mode) strømforsyning. Denne teknikken er dominerende på proffutstyr takket være sin høye effektivitet, men er også blitt «stueren» i hi-fi kretser de siste årene. Procella har i følge dem selv trålet markedet etter den mest vellydende klasse D-forsterkeren de kunne finne, til å drive sine kresne kinohøyttalere.

Med og uten innebygd DSP

Procella DA2800 kommer i to versjoner, den ene en ren effektforsterker som kan brukes med alt av høyttalere, mens den andre kommer med innebygd DSP som har forhåndsprogrammerte equalizer- og delefilterinnstillinger for Procellas høyttalere og subwoofere. På denne måten kan man sette opp forsterkeren for aktiv drift av diskant, mellomtone og bass.

DSP-utgaven av DA2800 kan også drive Procellas subwoofere P10, P15 og P18, som kommer i en egen versjon uten innebygd forsterker. Denne løsningen gjør det mulig å drive høyttalerne med dobbelt så høy effekt, og oppnå enda bedre lydmessig resultat enn de innebygde forsterkerne.

DA2800 kommer forberedt for rackmontering og bruker profesjonelle XLR og Neutrik inn/utganger.

Prisen er 42.500 kroner i standard utgave og 54.500 i DSP utgave.

www.nsht.se

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde