Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lekker kinolyd

Bowers & Wilkins' nye kinosystem lover skikkelig trøkk fra små høyttalere.

Skrevet av / 15.04.12 - 23:57
Lekker kinolyd

De fleste kunne tenke seg bedre lyd i stua, men ikke alle er villige til å fylle den med store og boksete høyttalere. I så fall kan et lite oppsett med små høyttalere og subwoofer – såkalt sub/sat system – passe midt i blinken. Ved å la en dedikert subwoofer ta seg av den dypeste bassen kan de øvrige høyttalerne lages små og unnselige, uten at det går utover ytelsen. B&Ws M-serie har lenge vært blant de mest populære i sin klasse, men nå har B&W altså sett sitt snitt til å viderutvikle dem.

Den nye M-1 høyttaleren danner basis for systemet, og brukes både som front, senter og bakhøyttalere. Designmessig ligner den forgjengerern med sin buede metallkonstruksjon, men bak metallgitteret sitter nye høyttalerelementer med tilhørende delefilter. Delefilteret er kraftig forenklet i den nye utgaven, med kun en kondensator til diskanten, og det nye basselementet skal gi fyldigere bassgjengivelse enn forgjengeren, slik at den i noen tilfeller kan klare seg uten ekstra bass.

Ny PV1D subwoofer

Om du vil bruke M-1 i filmsammenheng kreves derimot drahjelp fra en real subwoofer, og vil man lage ordentlig vei i vellinga er det den nye PV1D man skal matche høyttalerne med. B&Ws kulerunde bassbombe er oppgradert med kraftigere forsterker på 400 watt til å drive de to 8″ basselementene. Den kommer også med en avansert DSP-styring og romkorreksjon som er hentet direkte fra B&Ws prestisjesub DB1. Dermed skal det bli lettere å få justert inn optimal frekvensgang i lytterommet, uavhengig av romkorreksjonen i receiveren din.

Om 12.000 kroner for en subwoofer blir for sterk kost, kan man velge å pare M-1 med en av B&Ws mer tradisjonelle subwoofere, for eksempel den rimelige ASW608 eller ASW610 til 3.998/5.298 kroner.

Kjenner vi B&W rett kan dette bli en tøff utfordrer til KEF, Paradigm og andre produsenter av sub/sat systemer i prisklassen over 20.000 kroner, men det skal vi finne ut av i en kommende test!

Priser:

M1 3.398 kr per stk

PV1D: 11.998 kr

www.hifiklubben.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top