Låsbar HDMI

HDMI-plugger har en svakhet, nemlig at de kan sitte ganske løst. Perfect Path lanserer nå verdens første låsbare HDMI-kabel.
forfatter

Den største utfordringen i å lage en stabil HDMI-kabel ligger i selve pluggen, skal vi tro Perfect Path. Og det har vi ingen problemer med å tro, basert på våre egne erfaringer med ulike kabler. Nå plugger nok vår redaksjon HDMI-kabler ut og inn litt hyppigere enn de fleste andre, men det er ikke til å komme bort fra at HDMI-plugger er skjørere enn andre plugger. Ikke minst fordi pluggen gjerne stikker noe ut fra kontaktpunktet og er utsatt for til dels kraftige påkjenninger.

Perfect Path lanserer nå løsningen: en løsbar HDMI-plugg. Den fungerer ved at du først dytter kabelen inn i inngangen på vanlig måte, og deretter skyver selve huset i samme retning. Noen mothaker løses ut, som holder pluggen på plass.

De to toppmodellene blant kablene, HD1000 og HD700 har en låsmotstand opp til 11 kg, og gir etter over dette hvis du for eksempel snubler i kabelen. HD600 er den enkleste kabelen med en låsmotstand opp til 5,5 kg. Denne er i følge importøren først og fremst beregnet for patching i større rack og ikke som hovedkabel i hjemmekinoen.

Angående prisnivå er informasjonen litt vag, men vi blir forespeilet at det vil ligge ”under for eksempel Monster, men dette vil jo avhenge av butikk.”

Spesifikasjoner:
Lengder: 61 cm (2’), 122 cm (4’), 244 cm (8’), 488 cm (16’), 762 cm (25’), 1067 cm (35’), 1524 cm (50’)
10,2 Gbps båndbredde
Støtter 4K x 2K oppløsning
Lydretur
16-bit farger
Eternett-kanal

vfi.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.