Kraftig lydplanke med 5.1-lyd

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Annonse
Annonse
forfatter

Lyden er halve filmopplevelsen, sies det: Og selv om TV-fabrikantene jobber iherdig for å skape bedre TV-lyd fra de slanke skjermene sine, er det lite som kan erstatte et dedikert lydanlegg! Nå er Sony på gang med et nytt lydsystem for de som vil oppgradere TV-lyden: Sony HT-S40R består av en “lydplanke” med subwoofer, trådløse bakhøyttalere og det hele.

Komplett 5.1 system

Sony HT-S40R byr på fronthøyttaler, subwoofer og “trådløse” bakhøyttalere. (Foto: Sony)

Sony HT-S40R er faktisk ingen typisk lydplanke slik vi er vant til, men snarere en slags hybrid mellom lydplanke og et tradisjonelt 5.1 høyttalersystem. Anlegget består av en trekanals fronthøyttaler som monteres under TV-en, mens surroundlyden gjengis av dedikerte bakhøyttalere. Sony-systemet støtter Dolby 5.1 surroundlyd, men det må klare seg uten ekte, fullblods Dolby Atmos-lyd (med høydeeffekter). Det kan motta lyden trådløst eller via HDMI (ARC) inngangen.

De fleste lydplankene på markedet fungerer som hovedenhet med HDMI-tilkoblinger og lignende. På Sony HT-S40R er tilkoblingene samt selve forsterkerenheten derimot flyttet til subwooferen. Et litt snodig valg synes vi, da det jo som oftest er lydplanken som står nærmest TV-en – mens subwooferen som regel gjør seg bedre i et hjørne. Til gjengjeld bidrar det sikkert til at lydplanken kan gjøres relativt slank og kompakt. Sony-anlegget oppgis også til 600 watt utgangseffekt, hvilket burde være nok til å gjengi ren og kraftfull TV-lyd.

HT-S40R_insituation07-Large HT-S40R_insituation06-Large
<
>
Bakhøyttalerne drives av en forsterker som mottar trådløse signaler fra frontrekken. (Foto: Sony)

Trådløse bakhøyttalere kan ofte medføre masse ekstra ledninger på kryss og tvers av rommet. Sony har imidlertid løst dette ved å bruke en separat, trådløs forsterkerenhet som monteres bak i rommet. Helt trådløst blir det da ikke, da du fortsatt trenger høyttalerkabler – men du slipper i det minste å trekke disse over hele rommet.

Sony-anlegget støtter også Bluetooth, slik at du kan spille av musikk trådløst fra mobilen din. Den skal også være kompatibel med trådløs lyd fra utvalgte Sony Bravia TV-er. En egen USB-inngang er også tilgjengelig.

Annonse
Les også
Verdens beste lydplanker? For deg som gjerne betaler for den beste lyden – men ikke gidder tanken på løskomponenter og kabelkluss.

Pris og tilgjengelighet

Sony HT-S40R vil ha en pris på ca. 4500 NOK, og er tilgjengelig fra mai 2021.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design