Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kraftig lydplanke med 5.1-lyd

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.

Skrevet av / 07.04.21 - 14:16
Kraftig lydplanke med 5.1-lyd

Lyden er halve filmopplevelsen, sies det: Og selv om TV-fabrikantene jobber iherdig for å skape bedre TV-lyd fra de slanke skjermene sine, er det lite som kan erstatte et dedikert lydanlegg! Nå er Sony på gang med et nytt lydsystem for de som vil oppgradere TV-lyden: Sony HT-S40R består av en «lydplanke» med subwoofer, trådløse bakhøyttalere og det hele.

Komplett 5.1 system

Sony HT-S40R byr på fronthøyttaler, subwoofer og «trådløse» bakhøyttalere. (Foto: Sony)

Sony HT-S40R er faktisk ingen typisk lydplanke slik vi er vant til, men snarere en slags hybrid mellom lydplanke og et tradisjonelt 5.1 høyttalersystem. Anlegget består av en trekanals fronthøyttaler som monteres under TV-en, mens surroundlyden gjengis av dedikerte bakhøyttalere. Sony-systemet støtter Dolby 5.1 surroundlyd, men det må klare seg uten ekte, fullblods Dolby Atmos-lyd (med høydeeffekter). Det kan motta lyden trådløst eller via HDMI (ARC) inngangen.

De fleste lydplankene på markedet fungerer som hovedenhet med HDMI-tilkoblinger og lignende. På Sony HT-S40R er tilkoblingene samt selve forsterkerenheten derimot flyttet til subwooferen. Et litt snodig valg synes vi, da det jo som oftest er lydplanken som står nærmest TV-en – mens subwooferen som regel gjør seg bedre i et hjørne. Til gjengjeld bidrar det sikkert til at lydplanken kan gjøres relativt slank og kompakt. Sony-anlegget oppgis også til 600 watt utgangseffekt, hvilket burde være nok til å gjengi ren og kraftfull TV-lyd.

HT-S40R_insituation07-Large HT-S40R_insituation06-Large
<
>
Bakhøyttalerne drives av en forsterker som mottar trådløse signaler fra frontrekken. (Foto: Sony)

Trådløse bakhøyttalere kan ofte medføre masse ekstra ledninger på kryss og tvers av rommet. Sony har imidlertid løst dette ved å bruke en separat, trådløs forsterkerenhet som monteres bak i rommet. Helt trådløst blir det da ikke, da du fortsatt trenger høyttalerkabler – men du slipper i det minste å trekke disse over hele rommet.

Sony-anlegget støtter også Bluetooth, slik at du kan spille av musikk trådløst fra mobilen din. Den skal også være kompatibel med trådløs lyd fra utvalgte Sony Bravia TV-er. En egen USB-inngang er også tilgjengelig.

Les også Verdens beste lydplanker? For deg som gjerne betaler for den beste lyden – men ikke gidder tanken på løskomponenter og kabelkluss.

Pris og tilgjengelighet

Sony HT-S40R vil ha en pris på ca. 4500 NOK, og er tilgjengelig fra mai 2021.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top