JVC med nye 4K-projektorer

JVC melder seg på i 4K-kampen med to nye høyoppløste projektorer.

De tre nye modellene DLA-X90R, DLA-X70R og DLA-X30 bruker alle JVCs D-ILA teknikk, og er 3D-kompatible med egen parallaksejustering for mer nøyaktig og behagelig 3D-effekt.

JVC-projektorene har også innebygd 2D-til-3D konvertering og er forberedt for anamorfiske linser. Samtidig lanserer JVC de lettere og mer kompakte 3D-brillene PK-AG2.

Toppmodellen DLA-X90R kommer med de nye 3D-brillene og sender som standard (tilleggsutstyr på de to andre modellene). JVC oppgir et kontrastforhold på 120.000:1 – altså vesentlig lavere enn millionkontrasten Sony reklamerer med for sin SXRD 4K-projektor, men trolig et tall som er mer forenlig med hvordan bildet oppleves i praksis.

4K fra Full-HD brikke

Det interessante med de nye JVC-projektorene er at ingen av dem egentlig har en 4K bildebrikke. I stedet bruker DLA-X90R og DLA-X70R JVCs E-Shift teknologi – en elektronisk oppskalering som gir tilnærmet 4K-ytelse (3840 x 2160) fra en Full HD bildebrikke. Dette gjøres ved å flytte bildet elektronisk slik at hver piksel kan ha 4 ulike plasseringer, og gir illusjonen av 4 ganger så høy oppløsning.

Det er uklart hvordan ytelsen vil være i forhold til en ekte 4K-projektor på 4K bildemateriale, men i dagens situasjon hvor bildematerialet uansett kun er Full HD (1920 x 1080) og således må oppskaleres, tror vi JVC kan ha en fordel med sin løsning.

DLA-X30 må nøye seg uten 4K-teknikken, men har ellers mange av de nye finessene fra JVC, og er således en oppgradert versjon av DLA-X3 som vi testet tidligere i år.

JVC-projektorene slippes i november og får følgende veil. priser:

DLA-X90R  Kr. 89.999.-

DLA-X70R Kr. 59.999.-

DLA-X30 Kr. 29.999.

 

 


forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.