JVC med nye 4K-projektorer

JVC melder seg på i 4K-kampen med to nye høyoppløste projektorer.
Annonse
Annonse
forfatter

De tre nye modellene DLA-X90R, DLA-X70R og DLA-X30 bruker alle JVCs D-ILA teknikk, og er 3D-kompatible med egen parallaksejustering for mer nøyaktig og behagelig 3D-effekt.

JVC-projektorene har også innebygd 2D-til-3D konvertering og er forberedt for anamorfiske linser. Samtidig lanserer JVC de lettere og mer kompakte 3D-brillene PK-AG2.

Toppmodellen DLA-X90R kommer med de nye 3D-brillene og sender som standard (tilleggsutstyr på de to andre modellene). JVC oppgir et kontrastforhold på 120.000:1 – altså vesentlig lavere enn millionkontrasten Sony reklamerer med for sin SXRD 4K-projektor, men trolig et tall som er mer forenlig med hvordan bildet oppleves i praksis.

4K fra Full-HD brikke

Det interessante med de nye JVC-projektorene er at ingen av dem egentlig har en 4K bildebrikke. I stedet bruker DLA-X90R og DLA-X70R JVCs E-Shift teknologi – en elektronisk oppskalering som gir tilnærmet 4K-ytelse (3840 x 2160) fra en Full HD bildebrikke. Dette gjøres ved å flytte bildet elektronisk slik at hver piksel kan ha 4 ulike plasseringer, og gir illusjonen av 4 ganger så høy oppløsning.

Annonse

Det er uklart hvordan ytelsen vil være i forhold til en ekte 4K-projektor på 4K bildemateriale, men i dagens situasjon hvor bildematerialet uansett kun er Full HD (1920 x 1080) og således må oppskaleres, tror vi JVC kan ha en fordel med sin løsning.

DLA-X30 må nøye seg uten 4K-teknikken, men har ellers mange av de nye finessene fra JVC, og er således en oppgradert versjon av DLA-X3 som vi testet tidligere i år.

JVC-projektorene slippes i november og får følgende veil. priser:

DLA-X90R  Kr. 89.999.-

DLA-X70R Kr. 59.999.-

Annonse

DLA-X30 Kr. 29.999.

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.