Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Flaggskip-receiver fra Onkyo

Onkyo knytter neven, med sin beste og dyreste hjemmekinoreceiver TX-RZ3400.

Skrevet av / 04.09.19 - 14:58
IFA 2019: Flaggskip-receiver fra Onkyo

Onkyo ønsker å sette standarden innen hjemmekino, med 11.2-receiveren TX-RZ3400. At den er IMAX Enhanced betyr kanskje ikke så mye…

…for hva pokker er IMAX Enhanced?

Det som i hvert fall loves, er at receiveren har tredimensjonal surroundlyd med DTS:X (også med lydkanaler i høyden). Og den er «optimalisert for å reprodusere den fulle dynamiske rekkevidden til IMAX kinolydmikser tilgjengelig i digitalt remastret IMAX Enhanced innhold.» Puh! Altså, enkelte IMAX filmutgivelser er remastret i såkalt IMAX Enhanced-format. Hvor man kan gjette på at noe av den dynamiske rekkevidden i lydsporet er komprimert i forhold til IMAX kino. En hjemmeversjon av formatet, om du vil. Og en receiver som er sertifisert med IMAX Enhanced er garantert å ha dynamikk nok til å gjengi det remastrede lydsporet i sin helhet.

Dolby Atmos, som gjør omtrent det samme som DTS:X, og som i tillegg er langt mer utbredt, støttes også.

eARC

Sju HDMI-innganger og tre -utganger er på plass, hvor hovedutgangen støtter eARC for å kunne hente ut fullt ukomprimert Atmos- eller DTS-lydspor fra TV-en via den såkalte lydreturkanalen (bilde fra receiver til TV, samt lyd fra TV til receiveren sendes via den samme HDMI-kabelen).

Receiveren forsøker å optimalisere lyden til rommet ditt, med AccuEQ Advance Plus romkorreksjon. Denne måler rommet ditt fra 9 mikrofonplasseringer, og korrigerer dessuten bort stående lydbølger.

Receiveren har full støtte for HDCP 2.3 og dessuten 4K 60p med HDR og Dolby Vision, samt gjennomstrømming av det enorme fargerommet BT.2020 for 4K Ultra HD filmtitler.

Roon og Sonos

På lydsiden støtter receiveren Roon musikkavspiller for Mac og PC, og den kan fungere i tandem med Sonos multiromshøyttalere. Digitalkonverteringen skjer med AKM, da med inntil 768 kHz oppløsning i frontkanalene, mens resten dekodes i 384 kHz oppløsning.

THX Certified Ultra

TX-RZ3400 er Onkyos eneste receiver som nå er tilgjengelig med THX Ultra-sertifisering. Det betyr at den har kraft og oppløsning nok til å spille med kinosalens fulle dynamikk i rom opp til 85 m^3 (ca 35 kvm med takhøyde 2,4 meter). Onkyo har oppgitt utgangseffekten til å være 215 watt pr kanal i 6 ohm, men det er et oppblåst tall målt med 1 kHz sinustone og en harmonisk forvrengning på 1%, og dessuten med bare én kanal i drift. Reell kraft i stereo vil nok fort halveres og vel så det.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top