s.028

Den nye DVD-receiveren fra NAD er en fryd å hvile blikket på. Med sine runde, flotte kurver i lekker svart finish tar den steget inn i designerverdenen, nokså ukjent terreng for NAD.


Stadig flere spør oss om vi kan anbefale noen gode alt-i-ett-bokser, med DVD- eller CD-spiller, forsterker og radio i ett og samme kabinett. Man vil rett og slett ikke ha en masse komponenter stablet oppå hverandre. Og det er hyggelig å kunne si at disse kompakte boksene har begynt å gi valuta for pengene, også når man snakker om lyd- og bildekvalitet.

NAD har nå lansert Viso-serien, hvor de hittil har en DVD-receiver med 5.1 kanaler for surround, Viso Five, og en for sterolyd, Viso Two, som vi tester her. Begge leveres med FM-radio, men en egen DAB-modul kan kjøpes separat.
Når NAD oppgir effekten til 2 x 60 watt, betyr ikke det at det er lite forsterkerkraft av den grunn. De har alltid oppgitt effekten med de mest moderate målingene, og de bruker voksne strømforsyninger i forsterkerne sine.

Viso Two spiller av standard DVD-er, ikke Blu-ray. En Blu-ray-spiller kan imidlertid kobles til via den analoge komponentinngangen. Den har også det man trenger av utganger, både i form av digital HDMI og analog komponent, i tillegg til kompositt, S-video og Scart med RGB. Via HDMI-utgangen kan Viso Two dessuten skalere opp videobildene til oppløsningene 720p (progressivt) eller 1080i (interlaced).

Brukervennligheten er fin. Knappene på frontpanelet er litt lite oversiktlige og dårlig merket. Fjernkontrollen tar også litt tid å sette seg inn i. Men det venner man seg til. Menysystemet er dessuten oversiktlig, og vi ser ikke at noen vil ha noen problemer med dette produktet i daglig bruk.

Les mer i Lyd og Bilde september 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.