Hardtslående kompakt subwoofer fra SVS

SVS sitt nye tilskudd til Ultra-serien kombinerer moderne teknologi med høy effekt.
Annonse
Annonse
forfatter

SVS lover med subwooferen SB13-Ultra topp lydkvalitet og ytelse i forhold til pris. SVS lager mer enn gjerne store subwoofere, derfor må 45 cm i bredde og høyde, med en dybde på 50 cm regnes som ganske kompakt. Dette gjør subwooferen grei å plassere i stua, uten at den dominerer synsfeltet.

Lukket kabinett
Vi er vant til bassrefleksporter fra SVS hvor man gjerne får inn hele armen. Derfor er det interessant at SB13-Ultra har lukket kabinett. Dette gir gjerne en renere og jevner avrulling i bassen enn bassrefleks, som ruller veldig brått av. Lukket kabinett kan også gi vesentlig lavere forvrengning i bassen, fordi bassrefleks er nødt til å ha en del forvrengning i porten. Ulempen med lukket kabinett er at det er vanskeligere å få skikkelig dyp bass, og at det gir lavere følsomhet. Altså trenger man mer kraft for å oppnå samme lydstyrke. SVS sin løsning på dette er en innebygd Klasse D forsterker på hele 1.000 watt!

Både balanserte og ubalanserte inn- og utganger er på plass. Det samme er LCD-skjerm som gir oversikt over funksjonene.

Optimalisert basselement
SVS har optimalisert basselementet for trykkammer, ved å justere motorens form og talespole sammen med en tilpasset forlengelse av spolegapet. Dette for å oppnå en høyere varmetoleranse, mer lik kraft under dytting og trekking, lavere forvrengning og økt slaglengde. Rett og slett en kraftigere, raskere og renere bassgjengivelse.

På motoren har SVS brukt kobber i spolegapet for å redusere induksjon og forvrengning. En stor talespole av aluminium tåler høy effekt, og membranen er av et superlett og stivt skummateriale kalt Rohacell, som blant annet brukes i flyvinger. Alt for en hurtigst mulig transientrespons uten å tilføre egen forvrengning i regnestykket.

LCD-skjerm
Innstillinger gjøres via en LCD-skjerm, og SVS lover at det er like intuitivt som det er avansert, viktig for å integrere subwooferen best mulig i hjemmekino- eller hi-fi-oppsettet.

Annonse

15 Hz
Avrullingen i bassen skjer etter SVS sine egne beregninger for best mulig transientrespons, den er også tilpasset bassforsterkningskurven til et typisk rom. SVS lover at under optimale forhold kan SB13-Ultra spille frekvenser helt ned i 15 Hz eller dypere ved hjelp av rommet – uten at bassen oppleves som treg. Under normale forhold ser det ut til at den starter å rulle av ved 25 Hz.

En lineær frekvensrespons nesten opp til 500 Hz gjør at SB13-Ultra kan passe med små såvel som store høyttalere.

Pris
SVS SB13-Ultra koster 12.990 kroner, og dersom den innfrir bare en del av forventningene importøren har fôret oss med, er dette en svært spennende subwoofer.

lsound.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.