Hardtslående kompakt subwoofer fra SVS

SVS sitt nye tilskudd til Ultra-serien kombinerer moderne teknologi med høy effekt.

SVS lover med subwooferen SB13-Ultra topp lydkvalitet og ytelse i forhold til pris. SVS lager mer enn gjerne store subwoofere, derfor må 45 cm i bredde og høyde, med en dybde på 50 cm regnes som ganske kompakt. Dette gjør subwooferen grei å plassere i stua, uten at den dominerer synsfeltet.

Lukket kabinett
Vi er vant til bassrefleksporter fra SVS hvor man gjerne får inn hele armen. Derfor er det interessant at SB13-Ultra har lukket kabinett. Dette gir gjerne en renere og jevner avrulling i bassen enn bassrefleks, som ruller veldig brått av. Lukket kabinett kan også gi vesentlig lavere forvrengning i bassen, fordi bassrefleks er nødt til å ha en del forvrengning i porten. Ulempen med lukket kabinett er at det er vanskeligere å få skikkelig dyp bass, og at det gir lavere følsomhet. Altså trenger man mer kraft for å oppnå samme lydstyrke. SVS sin løsning på dette er en innebygd Klasse D forsterker på hele 1.000 watt!

Både balanserte og ubalanserte inn- og utganger er på plass. Det samme er LCD-skjerm som gir oversikt over funksjonene.

Optimalisert basselement
SVS har optimalisert basselementet for trykkammer, ved å justere motorens form og talespole sammen med en tilpasset forlengelse av spolegapet. Dette for å oppnå en høyere varmetoleranse, mer lik kraft under dytting og trekking, lavere forvrengning og økt slaglengde. Rett og slett en kraftigere, raskere og renere bassgjengivelse.

På motoren har SVS brukt kobber i spolegapet for å redusere induksjon og forvrengning. En stor talespole av aluminium tåler høy effekt, og membranen er av et superlett og stivt skummateriale kalt Rohacell, som blant annet brukes i flyvinger. Alt for en hurtigst mulig transientrespons uten å tilføre egen forvrengning i regnestykket.

LCD-skjerm
Innstillinger gjøres via en LCD-skjerm, og SVS lover at det er like intuitivt som det er avansert, viktig for å integrere subwooferen best mulig i hjemmekino- eller hi-fi-oppsettet.

15 Hz
Avrullingen i bassen skjer etter SVS sine egne beregninger for best mulig transientrespons, den er også tilpasset bassforsterkningskurven til et typisk rom. SVS lover at under optimale forhold kan SB13-Ultra spille frekvenser helt ned i 15 Hz eller dypere ved hjelp av rommet – uten at bassen oppleves som treg. Under normale forhold ser det ut til at den starter å rulle av ved 25 Hz.

En lineær frekvensrespons nesten opp til 500 Hz gjør at SB13-Ultra kan passe med små såvel som store høyttalere.

Pris
SVS SB13-Ultra koster 12.990 kroner, og dersom den innfrir bare en del av forventningene importøren har fôret oss med, er dette en svært spennende subwoofer.

lsound.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.