Hardtslående kompakt subwoofer fra SVS

SVS sitt nye tilskudd til Ultra-serien kombinerer moderne teknologi med høy effekt.
Annonse
Annonse
forfatter

SVS lover med subwooferen SB13-Ultra topp lydkvalitet og ytelse i forhold til pris. SVS lager mer enn gjerne store subwoofere, derfor må 45 cm i bredde og høyde, med en dybde på 50 cm regnes som ganske kompakt. Dette gjør subwooferen grei å plassere i stua, uten at den dominerer synsfeltet.

Lukket kabinett
Vi er vant til bassrefleksporter fra SVS hvor man gjerne får inn hele armen. Derfor er det interessant at SB13-Ultra har lukket kabinett. Dette gir gjerne en renere og jevner avrulling i bassen enn bassrefleks, som ruller veldig brått av. Lukket kabinett kan også gi vesentlig lavere forvrengning i bassen, fordi bassrefleks er nødt til å ha en del forvrengning i porten. Ulempen med lukket kabinett er at det er vanskeligere å få skikkelig dyp bass, og at det gir lavere følsomhet. Altså trenger man mer kraft for å oppnå samme lydstyrke. SVS sin løsning på dette er en innebygd Klasse D forsterker på hele 1.000 watt!

Både balanserte og ubalanserte inn- og utganger er på plass. Det samme er LCD-skjerm som gir oversikt over funksjonene.

Optimalisert basselement
SVS har optimalisert basselementet for trykkammer, ved å justere motorens form og talespole sammen med en tilpasset forlengelse av spolegapet. Dette for å oppnå en høyere varmetoleranse, mer lik kraft under dytting og trekking, lavere forvrengning og økt slaglengde. Rett og slett en kraftigere, raskere og renere bassgjengivelse.

På motoren har SVS brukt kobber i spolegapet for å redusere induksjon og forvrengning. En stor talespole av aluminium tåler høy effekt, og membranen er av et superlett og stivt skummateriale kalt Rohacell, som blant annet brukes i flyvinger. Alt for en hurtigst mulig transientrespons uten å tilføre egen forvrengning i regnestykket.

LCD-skjerm
Innstillinger gjøres via en LCD-skjerm, og SVS lover at det er like intuitivt som det er avansert, viktig for å integrere subwooferen best mulig i hjemmekino- eller hi-fi-oppsettet.

Annonse

15 Hz
Avrullingen i bassen skjer etter SVS sine egne beregninger for best mulig transientrespons, den er også tilpasset bassforsterkningskurven til et typisk rom. SVS lover at under optimale forhold kan SB13-Ultra spille frekvenser helt ned i 15 Hz eller dypere ved hjelp av rommet – uten at bassen oppleves som treg. Under normale forhold ser det ut til at den starter å rulle av ved 25 Hz.

En lineær frekvensrespons nesten opp til 500 Hz gjør at SB13-Ultra kan passe med små såvel som store høyttalere.

Pris
SVS SB13-Ultra koster 12.990 kroner, og dersom den innfrir bare en del av forventningene importøren har fôret oss med, er dette en svært spennende subwoofer.

lsound.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Marvel/Disney slipper i dag nok en trailer for Black Widow.
Jakob Oftebro og Noomi Rapace får hovedrollene i den kommende svenske Netflix-filmen "Svart Krabbe".
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.