TV

3D-TV har lenge vært en morsom idé som sjelden har kommet lengre enn til eksperimentstadiet, men Panasonic håper å lansere 3D-skjermer allerede i 2010.

Under en pressvisning i Amsterdam, demonstrerte Panasonic sin prototype på 3DTV. I full HD (1920 x 1080).
Panasonic kaller løsningen 3D Full HD Plasma Home Theatre, og de brukte en Panasonic Blu-ray-spiller til  vise 3D-film på en 103-tommers Panasonic plasmaskjerm.

Å oppleve 3D er rått når skjermen er hele 103-tommer.
Når man sitter to meter unna skjermen, blir opplevelsen temmelig heftig, og 3D-opptak fra åpningsseremonien fra Beijing-OL i 2008, ble en spektakulær opplevelse, hvor man følte seg som en av deltakerne på grunnplanet i den strålende åpningseremonien.
Man må bruke tilpassede brliller for å få 3D-effekten, men da kan man sitte i hvilken vinkel man vil til skjermen.
3D-opptakene lagres på to lag på Blu-ray-platen, ett for venste og ett for høyre øye, og vises som to bilder på skjermen. Litt ghosting var det dog mulig å se, også på animasjonsfilmen Bolt som for tiden på på kino, men teknologien er veldig spennende, og 3D med briller er en mer moden teknologi enn 3D uten briller.

Men det skal bli interessant å se om Panasonic klarer å lansere 3DTV allerede neste år, og ikke minst hvor mye det bil koste.
Panasonic Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.