Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fotball-EM med gigantiske bilder

BenQ klar for avspark med ”fotball-projektorene” W1110s og TH670s.

Skrevet av / 24.05.16 - 11:16
Fotball-EM med gigantiske bilder

Når sommerens store sportsbegivenhet går av stabelen, er BenQ klar til avspark. To nye projektorer, W1110s og TH670s, har fått en egen Football Mode, som skal ”optimalisere bildeinnstillingene til driblingene på gressmatta med ultra-realistisk gjengivelse av hudtoner og et perfekt grønt gress i Full HD.”

BenQ lover oss å komme så tett på begivenhetene som mulig fra vår egen sofa. Allerede skal projektorene dra utnytte av god kontrast og lysstyrke, med naturlige farger. Og hvis storebror W2000 er noe å gå ut ifra, så er det meget lovende. Den vant nemlig vår test av projektorer under 10.000 kroner i april i år.

W1110 er den du skal velge om du i tillegg ønsker å se film med god kontrast i mørket. (Foto: Produsenten)
W1110 er den du skal velge om du i tillegg ønsker lyd med klarere kommentator og publikum, og dessuten den beste hjemmekinoprojektoren av de to. (Foto: Produsenten)

Gresset er grønnere
I tillegg har vi altså Football Mode, som skal optimalisere fargene til sportsbegivenheter. Vi vet ikke helt hva den gjør uten å ha sett selv, men i følge hjemmesiden skal den forbedre gjengivelse av gress og hudtoner. Det låter for oss som at den rett og slett forsterker noen områder i det grønne fargeregisteret. Tro det eller ei, men det er faktisk mye grønt i hudtoner også, og ved å dra opp dette, motvirker man inntrykket av at menneskene på skjermen er solbrent, dersom man øker fargemetningen til kunstige nivåer. Noe som er naturlig å tro at også blir gjort i ”Football Mode”, for å gi ekstra knalle farger.

W1110s har i tillegg Football Sound Mode. Denne projektoren har nemlig innebygd høyttaler, og med lydmodusen komprimeres lyden på en måte som gjør at både publikum og kommentator låter klarere.

TH670 er den rimeligeste projektoren av de to. (Foto: Produsenten)
TH670 er den rimeligeste «fotball-projektoren». (Foto: Produsenten)

Fleksibel installasjon
For øvrig har begge projektorene 1080p HD-oppløsning, og de er laget for å kunne tas frem innimellom når det er noen spesielle begivenheter du ønsker å se, og ikke nødvendigvis være fast installert i rommet. Dette takket være optisk linsejustering og såkalt ”Side Projection”, som automatisk justerer bildet riktig hvis du projiserer skrått inn mot lerretet eller veggen. Kortprojeksjonslinse gir dessuten større bilde fra kort avstand. Tanken er muligens at du skal kunne sette projektoren på bordet når fotballkampen begynner, og pakke projektoren bort igjen etterpå. Av samme grunn har projektorene høy lysstyrke, så du slipper å skru av lyset i rommet for å nyte kampen.

Hjemmekino
Ønsker du en projektor som i tillegg er bra på film, er det W1110s som gjelder. Fargehjul med 6 segmenter (RGBRGB), 6X hastighet for mindre ”regnbueeffekt” og et kontrastforhold på 10.000:1 for svartere svart når du demper belysningen i rommet. Den støtter i tillegg profesjonell ISFccc fargekalibrering, samt BenQ sitt Wireless Full HD-tilbehør, som gjør det mulig med trådløs overføring av 1080P-videosignaler – uten bildetap – på opptil 30 meters avstand.

Priser og tilgjengelighet
BenQ W1110s og TH670s kan kjøpes nå, til henholdsvis 8.990 og 6.990 kroner.

nordic.benq-eu.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top