Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Epson jekker opp kontrasten i hjemmekinoen

Toppmodellene til Epson har alltid ligget i teten på bildekvalitet. Nå akter de å fortsette med det, men en ny projektorgenerasjon for hjemmekino og gaming.

Skrevet av / 02.09.13 - 15:58
Epson jekker opp kontrasten i hjemmekinoen

I den ypperste enden av kvalitetsskalaen finner vi 9000-serien. Neste års modell heter nå EH-TW9200 (W hvis den har trådløs HDMI), og har fått et enormt kontrastomfang på 600.000:1. Det er nesten en dobling i tallverdi sammenlignet med forrige generasjon, TW9100 og TW9000. Som vi selvsagt har testet.

Den testen leser du her.

Epson EH-TW9200W

Hvis man velger TW9200W, følger det med en HDMI-hub som man kobler alle videokildene til, spillkonsoll, kabel-tv-mottaker, Blu-ray spiller osv. Den har trådløs overføring av bilde til projektoren, som kan henges i taket, settes på en hylle, kort sagt plasseres uten å måtte ta hensyn til lange strekk med HDMI-kabel.

Lyden kobler man rett i receiveren fra HDMI-hubens digitalutgang.

Versjonen uten trådløs HDMI, heter enkelt og greit TW9200 uten W for Wifi, og er sort.

Begge har samme optikk med linseforskyvning i horisontal og vertikalplanet, Epsons Super Resolution og interpolering i 2D og 3D, som potensielt gir bedre bilde på materiale som ikke har full 1080p HD-oppløsning.

De har også ISF-sertifisert kalibrering som gjør det mulig å optimalisere bildekvaliteten, støtte for anamorfiske linseforsatser til ekte bredformatlerret, og to par 3D-briller som en del av standardutstyret.

Selve LCD-panelet som brukes for å skape bildet på lerret, er det samme her, det er bare prosesseringen som er endret.

EH-TW9200W og EH-TW9200 er tilgjengelige i oktober til 26995 og 23995 kr

En enklere versjon kalt EH-TW7200 koste 17995 kr, og ser slik ut:

Epson EH-TW7200

Her er kontrastomfanget oppgitt til 120.000:1, fremdeles bra, og så avgjort brukbart for de fleste av oss, ellers er det flere tekniske likheter mellom 9200 og 7200, enn det er forskjeller.

Men den har ikke Super Resolution eller interpolering, anamorfisk modus, og leveres med et par 3D-briller.

Epson EH-TW5200

Den sorte EH-TW5200 er laget for gamere som krever lyssterk 2D- og 3D-spillgrafikk i full HD, i et vanlig boligrom uten omfattende lysdemping. Den dytter ut opp til 2000 lumen lys og strekker kontrasten til 15.000:1. Den kan også plasseres på skrå i forhold til lerretet, som kan være fra 30 til 300 tommer diagonalt.

– Projektoren er utviklet for å gi et løft fra en tradisjonell flatskjerm-TV. Den gir brukeren større, lysere og bedre spillopplevelser. Projektoren har ikke bare 2D- og 3D-projisering i full HD og en rekke andre funksjoner som gjør spillopplevelsen bedre. Den kan også tilpasses til mange ulike miljøer. Med en skjermstørrelse som enkelt kan variere mellom 30 og 300 tommer samt keystonekorrigering for justering av bildet uansett hvilken vinkel projektoren har, er det ikke avgjørende at du har tilgang til et stort, åpent område for å kunne projisere innhold med høy oppløsning, sier Solfrid Dyrrdal Liland, markedssjef i Epson Norge.

TW5200 vil koste 7995 kr, når den er i butikkene i oktober.

Alle som ønsker seg en rimelig kinoprojektor, kan finne det i EH-TW490. Som er en HD-klar 2D-projektor med 720 linjers oppløsning (mot 1080), og koster 4995 kr:

Epson EH-TW490

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top