Search
Generic filters

Sikkerhetsbrister i Hola

Gratis VPN-tjeneste gjør det mulig for andre å bruke din forbindelse til svindel og hacking. OPPDATERT

Vi har alle opplevd at videoer ikke kan spilles av, fordi man av rettighetsmessige grunner kun kan vise dem i enkelte land. Eller en TV-serie på strømmetjenester som Netflix er kun tilgjengelig i andre land. En måte å komme rundt dette på er å bruke proxy- eller VPN-tjenester, som får det til å se ut som om du surfer fra et andet land.

Youtube-Country-Restriction

For bare et år siden anbefalte mange at man brukte tjenesten Hola for å omgå landebegrensningen, da den var gratis og enkel. Man skulle bare installere en plugin til sin nettleser og klikke på en knapp, når man ønsket å late som å være pålogget fra for eksempel USA.

Med tiden har det imidlertid vist seg Hola inneholder flere «funksjoner», som ikke nevnes. Det viser seg blant annet at måten landeskiftet fungerer på, er at man låner forbindelsen til en annen Hola-bruker i det gjeldende landet. Problemet med dette er at hvis noen via din forbindelse gjør noe ulovlig, er det din dør politiet banker på!

Det viser seg også at eierne av Hola har et anet selskap kalt Luminati(!). Deres oppgave er å selge din båndbredde til andre uten å informere deg om det. Nylig kjøpte en person på den måten stor båndbredde og brukte den til å utføre et DDOS-angrep på webstedet 8chan.

*oppdatering 8. juni*
Siden vi skrev nyheten, har vi blitt gjort oppmerksomme på et blogginnlegg fra Hola, hvor de erkjenner feil, men avviser at det er overlagt. De skal nå jobbe med å tette hull. Les blogginnlegget her.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.