Search
Generic filters

Årets bildeprodukt

Årets bildeprodukt er en TV for spesielt interesserte. Men for den som liker film, finnes det knapt en bedre skjerm enn dette!

Philips 58PFL9956 Cinema 21:9

Filmspesialisten

Årets bildeprodukt er en TV for spesielt interesserte.  Men for den som liker film, finnes det knapt en bedre skjerm enn dette!

Philips er nok en gang tilbake på pallen med sin siste versjon av bredformat-skjermen Cinema 21:9. Den er nå inne i sin tredje generasjon, og Philips er fortsatt alene om å tilby skjermer i formatet, som er spesielt tilpasset kinofilmer. 58PFL9956 har en skjermdiagonal på 58 tommer, og er omtrent like høy som en vanlig 46-tommer, men nesten 50 % bredere, slik at bilder i kinoformat kan fylle hele skjermen.

Virkningen av en ekte bredformat-skjerm er ikke bare at bildet blir vesentlig større, men den ekstra bredden gjør også at bildet blir mer behagelig å se på enn en tradisjonell storskjerm. Med et bredere synsfelt, og uten svarte striper som forstyrrer, får bildene fra Cinema-skjermen et veldig realistisk preg over seg, og gjør at man legger bedre merke til flankerende detaljer som ellers er lette å overse.

Philips-skjermen er rett og slett en fenomenal TV uansett hva du velger å mate den med. Takket være det store bildepanelet med LED-lys på baksiden, får man en kontrast og et svartnivå i toppklassen. Gjengivelsen av 3D-filmer er også suveren, ikke minst takket være den overlegne lysstyrken, som bevarer trøkken i bildet selv med mørke 3D-briller foran øynene.

Philips har tatt bruk hele sitt arsenal av bildeforbedringer i 58PFL9956, unntatt en. Det spesielle Moth-filteret fra toppmodellen 46PFL9706, som gir et enestående kontrast- og svartnivå samtidig som det begrenser refleksjoner av omgivelsene, glimrer med sitt fravær på 21:9 utgaven. Det er unektelig synd, for er det en skjerm som virkelig kunne dratt nytte av teknologien så er det en TV i dette formatet.

Når vi likevel velger å gi Philips Cinema 21:9 hedersprisen Årets bildeprodukt, er det fremfor alt fordi den fortsatt er unik i sitt slag. Ingen andre produsenter har turt å satse på konseptet, som etter vår mening gir en filmopplevelse utenom det vanlige. Philips-skjermen er likevel ikke for alle. Det superbrede formatet er best egnet for Hollywood-spillefilmer, og kommer ikke til sin rett på vanlig fullskjerm 16:9 innhold, hvor bildet må kuttes og strekkes for å fylle skjermen. Men om favorittmaten er film i ekte cinemascope-format, vet vi ikke om en bedre egnet TV enn dette!

Les testen her

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.