CES 2012:

LG løfter sløret av sine planer for TV-året 2012.
Annonse
Annonse
forfatter

2011 er definitivt forbi, og TV-nyhetene for 2012 lar ikke vente på seg. På CES-messen i Las Vegas neste uke vil LG vise frem sin nye OLED-skjerm. Den nye 55-tommeren er bare 4 mm tykk og veier kun 7,5 kg.

OLED er en etterlengtet teknikk som bruker organiske lysdioder (Organic light emitting diode) i stedet for vanlige LCD-paneler med lysdioder bak. Her fjernes i praksis LCD-matrisen og man bruker i stedet et tett lag av lysdioder til å avgi både lys og farger. Fordelen er enda rikere farger, og ikke minst en kraftig forbedret kontrastgrad. OLED kombinerer det beste fra både LCD og plasma, i form av enestående kontrast og lysstyrke i kombinasjon med god betraktningsvinkel og responstid.

OLED har vært en utfordring å få til i større skjermformater, og har hittil vært forbeholdt smarttelefoner og mindre TV-skjermer. Nå kommer de større formatene for fullt, og det later til at vi får se mye OLED på CES-messen i år. Blant annet ryktes det at Apple vil komme til å ta teknikken i bruk på sin kommende TV, men om det skjer i år eller neste år, vil tiden vise.

Annonse

Større skjermer med høyere oppløsning blir også en tydelig trend på CES-messen. LG viser frem en 84-tommer, riktignok med mer tradisjonell LED-teknikk, til gjengjeld har den hele 3840 x 2160 pikslers oppløsning, populært kalt Ultra Definition eller 4K. Med dobbelt så høy vertikal og horisontal oppløsning som en Full HD-skjerm kan nok LG-skjermen vise svært skarpe og sømløse bilder,vel og merke om kildematerialet er av tilsvarende kvalitet. Vi er spente på hvordan skjermen vil se ut med vanlig Full HD materiale i oppskalert form.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde