TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

55-tommers OLED-TV fra LG

LG løfter sløret av sine planer for TV-året 2012.

2011 er definitivt forbi, og TV-nyhetene for 2012 lar ikke vente på seg. På CES-messen i Las Vegas neste uke vil LG vise frem sin nye OLED-skjerm. Den nye 55-tommeren er bare 4 mm tykk og veier kun 7,5 kg.

OLED er en etterlengtet teknikk som bruker organiske lysdioder (Organic light emitting diode) i stedet for vanlige LCD-paneler med lysdioder bak. Her fjernes i praksis LCD-matrisen og man bruker i stedet et tett lag av lysdioder til å avgi både lys og farger. Fordelen er enda rikere farger, og ikke minst en kraftig forbedret kontrastgrad. OLED kombinerer det beste fra både LCD og plasma, i form av enestående kontrast og lysstyrke i kombinasjon med god betraktningsvinkel og responstid.

OLED har vært en utfordring å få til i større skjermformater, og har hittil vært forbeholdt smarttelefoner og mindre TV-skjermer. Nå kommer de større formatene for fullt, og det later til at vi får se mye OLED på CES-messen i år. Blant annet ryktes det at Apple vil komme til å ta teknikken i bruk på sin kommende TV, men om det skjer i år eller neste år, vil tiden vise.

Større skjermer med høyere oppløsning blir også en tydelig trend på CES-messen. LG viser frem en 84-tommer, riktignok med mer tradisjonell LED-teknikk, til gjengjeld har den hele 3840 x 2160 pikslers oppløsning, populært kalt Ultra Definition eller 4K. Med dobbelt så høy vertikal og horisontal oppløsning som en Full HD-skjerm kan nok LG-skjermen vise svært skarpe og sømløse bilder,vel og merke om kildematerialet er av tilsvarende kvalitet. Vi er spente på hvordan skjermen vil se ut med vanlig Full HD materiale i oppskalert form.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.