IFA 2012:

Panasonic viser en 103 tommer stor plasmaskjerm som gir 3D-effekt uten behov for 3D-briller.
Annonse
Annonse
forfatter

«Alle» liker vi 3D-teknikken som gir oss dybdeperspektiv når vi ser på film, men de klumpete brillene legger en demper på opplevelsen for mange. Dagens 3D-TVer er rett og slett avhengige av brilleglass som fordeler halvbildene til venstre og høyre øye.

Panasonic jobber i likhet med de andre TV-produsentene med en løsning på dette problemet, og har kommet et godt stykke på vei med sin nye plasma-prototyp. Den er 103 tommer stor og kan gi full 3D-opplevelse uten briller, men bare til opptil 5 personer samtidig. Det gjelder med andre ord å stå i «sweet spot-en» for å få den rette 3D-opplevelsen.

Teknikken baserer seg på et 4K plasmapanel, som ved hjelp av et polariseringsfilter på skjermoverflaten, fordeler venstre  og høyre bildehalvdel til hver av øynene våre når vi står foran den. Effekten er imponerende, men du skal ikke bevege hodet mange centimeter for å falle utenfor fokuspunktet.

Foreløpig foretrekker vi derfor 3D-opplevelsen fra en ren 4K-skjerm sammen med et passive 3D-briller, men «glasses free» 3D-teknikken er absolutt interessant for kommersiell bruk, for eksempel til reklame og presentasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.