3D-projektor på budsjett

Optoma HD25 koster under 10.000 kroner, men lover god bildekvalitet og 3D-opplevelser.

Optoma HD25 ble i dag lansert på Bristol Sound & Vision-messa i England.

Vi snakker Full HD-oppløsning på 1920×1080 piksler, en respektabel lysstyrke på 2000 ANSI lumen og en påstått kontrast på 20.000:1, men da med dynamisk svartnivå, som undertegnede alltid ender opp med å skru av uansett hvilken projektor det er snakk om. Jeg foretrekker et litt lysere svartnivå for å slippe tikkingen fra den dynamiske irisen som skrur seg opp og ned ut ifra informasjonen i bildet. Dessuten blir noen scener rett og slett for mørke med dynamisk iris på.

Men tilbake til produktet det gjelder. HD25 er utstyrt med BrilliantColor, som betyr at fargehjulet har primærfargene turkis, rosa og gul i tillegg til primærfargene rød, grønn og blå. Dette for å gi en høyere fargeoppløsning og –dybde.

Innganger
Av innganger finnes to HDMI, to VGA, komponent og kompositt, pluss lydinngang. Ja, projektoren har nemlig innebygd høyttaler, skulle du ønske å bruke den til små videopresentasjoner og ikke ønsker å styre med eksternt lydanlegg.

Projektoren lanseres til 800 engelske pund. I Norge kan det nok bli noe mer enn 10 kroner på pundet, men forvent at prisen blir under 10.000 norske kroner når den blir lansert. Til sammenligning koster HD30 11.000 kroner og HD300X får du får rundt 9.000 kroner. HD25 burde ikke bli noe dyrere enn HD300X.

I prisen inngår ett par 3D-briller.

optoma.no

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!