Nyhet

Spotify øker lydkvaliteten

Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Spotify er musikkstrømmetjenesten med flest brukere i verden, men de har lenge ligget bak konkurrenter som Tidal, Qobuz og Amazon når det kommer til lydkvalitet. Et av de mest etterspurte funksjonene fra Spotify-brukerne har derfor vært – ikke overraskende – bedre lyd!

Nå får pipa en annen låt: På en global pressekonferanse mandag, meldte Spotify at de oppgraderer Premium-abonnementet sitt. Spotify HiFi vil levere musikk i CD-kvalitet til mobil og nettbrett. Høyttalere og hi-fi produkter som støtter Spotify Connect (deriblant Sonos) vil også dra nytte av den økte lydkvaliteten.

Spotify HiFi kommer senere i 2021

(Foto: Spotify)

Spotify har foreløpig ikke kunngjort noen tekniske data om komprimering eller bitrate – bare at den nye HiFi-standarden bruker et såkalt lossless (tapsfritt) lydformat. Dagens Premium-abonnement bruker kodeket Ogg Vorbis, med en bitrate 320kbps. Strømming i CD-kvalitet til antageligvis øke bitraten til omkring 700-1400kbps.

I tillegg gjenstår det å se (og ikke minst høre) om Spotify vil oppjustere hele musikkatalogen, eller kun deler av den, med HiFI-kvalitet.

Spotify HiFi begynner å rulle ut «i utvalgte markeder senere i år».  Vi oppdaterer når flere detaljer blir kjent!

Les videre
Exit mobile version