Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny referanseserie fra KEF

Den nye Reference-serien fra KEF, er et radikalt steg i en helt annen retning for den tradisjonsrike produsenten.

Skrevet av / 15.05.14 - 19:38
Ny referanseserie fra KEF

Kjennere vil huske den utgående Reference-serien som ganske enorme høyttalere, særlig toppmodellen 207. I den nye Reference-serien har KEF gått tilbake til slanke, kantede kabinetter, og konstruert alt fra bunnen av.

Den foreløpige toppmodellen heter Reference 5, man kan ane en Reference 7 på et senere tidspunkt, og serien består totalt av fem modeller.

KEF Reference 5

Den har fått helt nye elementer, den ene er en nyutviklet Uni-Q koaksial enhet med  en  25mm aluminiumdiskant plassert i sentrum av en 125 mm mellomtoneenhet.

Fordelen med en slik løsning, er en bedre fase og tidskorreksjon enn om de er plassert ved siden av hverandre. R5 har også fire nye 6-5-tommers elementer, med en kraftig aluminiumspole som driver en lett og stiv alumembran.

Den samme konstruksjonen finnes på den mindre Reference 3, som har to basser mindre, og den lille bokhylleutgaven kalt Reference 1.

KEF R1Alle har en kraftig frontplate laget i laminert aluminium og resinmateriale, og på baksiden sitter det en bassport man kan tilpasse plasseringen i rommet.

KEF R5 bak

Høyttalerne leveres i sort pianolakk, lakkert rosentre og matt valnøttfiner, men kan også leveres i to spesialfarger: Hvit med blå Uni-Q-membran, eller sort med kobberfarget membran.

KEF ReferenceHøyttalerne er klare i september, mens senterhøyttaleren og subwooferen – med to ni-tommere drevet av 2 x 500 w effekt, er i salg noe senere.

Ny baby-Blade!
KEF lanserte noe overraskende, en mindre utgave av den mildt sagt spesielle Blade-høyttaleren.

Blade TWO har fått det samme nyutviklede Uni-Q-elementet som brukes i den nye Reference-serien, og den mindre modellen har to 6,5-tommere i stedet for 9-tommers basselementer på siden.

KEF Blade Two

Høyttaleren som kan leveres i flere farger, blant annet en stilig isblå matt lakk, er lavere, slankere og kortere i dybden enn Blade, og bør være lettere å plassere.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top