Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Pioneer tviholder på CD-spilleren

Hvis du ønsker det aller beste for din CD-samling, kan PD-50AE være spilleren for deg.

Skrevet av / 05.09.19 - 20:43
IFA 2019: Pioneer tviholder på CD-spilleren

Vi trodde i 2017 at vi hadde skrevet om Pioneers aller siste CD-spiller, nemlig PD-70AE. En skikkelig heftig maskin bygget som en tanks på nesten 20 kilo, med antivibrasjonsbelegg på drivverket, samt separat strømforsyning til analogt og digitalt. Digital konvertering skjer med 384 kHz oppløsning, og spilleren – som også spiller stereo SACD-er – fungerer da også som en høyoppløst DAC for andre lydkilder. Som PC eller Mac. Fullbalanserte XLR-utganger hører da også med.

PD-70AE kostet 25.000 da den ble lansert, i dag er den fortsatt i salg til 26.000 kroner. Du vet, valutakurser og sånt.

Hvorvidt spilleren har vært en salgsmessig suksess vet vi ikke, men nå kommer i hvert fall lillebroren, PD-50AE. Spilleren er bygget på samme lest som PD-70AE, det betyr at den foruten nevnte separate digita- og analogkretser har en 8-kanals ESS ES9026PRO DAC-chip, som er parallellkoblet i stereo, slik at fire DAC-kanaler brukes til henholdsvis venstre og høyre kanal. Dette for å senke støygulvet betraktelig.

PD-70AE støttet ikke MQA musikkfiler da vi skrev om den, men det har kommet en fastvareoppdatering i nyere tid, som gir MQA-oppgradering. Da er det ingen overraskelse at også PD-50AE støtter dette. Vær oppmerksom på at det kun er via USB-inngangen, det er ikke nevnt noe sted at MQA-CD-er støttes.

Pioneer PD-50AE rear
Pioneer PD-50AE mangler balanserte utganger, og her er heller ingen digitale innganger foruten en USB-DAC-inngang. Foto: Pioneer

 

Lillebror er faktisk bemerkelsesverdig lik storebror. Det som skiller dem er at PD-50AE ikke har balanserte analogutganger, kun ubalansert RCA. Koaksial og optisk digitalinngang er også fjernet, her sitter kun en USB-DAC-inngang.

Pris og tilgjengelighet

Prisen på PD-50AE blir 20.998 kr når den kommer i salg i november. Bare 5.000 kroner mindre enn storebroren, som tilbyr balanserte utganger og digitale innganger i tillegg. Hvis du vet du ikke kommer til å trenge dette, kan PD-50AE være aktuell. Er man derimot usikker, spørs det om vi ikke heller ville lagt ytterligere 5.000 kroner på bordet. Bare for å få sjelero. Ja, for er det ikke det high-end dreier seg om?

pioneer-audiovisual.eu

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

Tidal setter ned prisene

0
Scroll to Top