TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Få full tilgang LB+ Total 1 uke - Stoppes automatisk!

Årets beste forsterkere

Forsterkeren er den sentrale enheten i ditt anlegg. Dels fungerer den som koblingslenke for alle de signalkilder du ønsker å spille, dels sørger den for at signalene blir så sterke at høyttalerne kan gi lyd fra seg.

Årets beste forsterkere

En forsterker består av tre deler: En forforsterker (eller kontrollforsterker) hvor du kan styre volum og velge inngang, en effektforsterker som forsterker signalene og en strømforsyning som sørger for at de to forsterkerdelene får den strøm som kreves for at de skal kunne arbeide. En komplett forsterkerkjede består av disse delene hver for seg eller sammen. Sitter de sammen i en eneste boks snakker vi om en integrert forsterker.

Hvorfor velger vi å se strømforsyningen som en separat enhet? Jo, hvor god strømforsyningen er utført har avgjørende betydning for hvordan det kommer til å låte til slutt. Ofte ligger både en stor del av vekten og en stor del av kostnaden på en forsterker akkurat på strømforsyningen. Om du noensinne har spilt i stykker en diskanthøyttaler kan det kanskje skyldes at forsterkerens strømforsyning har vært for dårlig.

Før i verden var alle innganger på en forsterker analoge. Dagens konsumenter får imidlertid signaler fra flere og flere digitale kilder som TV, spillkonsoll, datamaskiner med mer. Det betyr at mange integrerte forsterkere nå også inneholder en DAC (digital-til-analog omvandler) med flere innganger for digitale kilder. Nå kommer også platespillerinngangen tilbake på flere og flere forsterkere – det musikkmediet som vokser mest i dag er faktisk vinylskiven, hvor merkelig det enn kan høres ut. Den kan i så fall alltid klare MM (Moving Magnet) pickup-er, og i blant også MC (Moving Coil). MM finner du oftest på de litt rimeligere platespillerne, MC sitter generelt på de dyreste.

Hvor kraftig en forsterker er blir vanligvis oppgitt i effekt, det vil si watt. Men det er ikke hele sannheten. Watt har dessverre blitt et utvannet begrep. Ser du for eksempel en verdi på 25 W RMS sier det at forsterkeren kan gi 25 W hele tiden, står det 25 W Peak betyr det at forsterkeren i korte øyeblikk kan gi 25 W. Det er absolutt ikke det samme.

Et par tips når du skal velge forsterker:

Annonse

Signalkilder
Se over hvilke signalkilder du ønsker å kunne koble til forsterkeren. Skal den være helt analog eller vil du heller ha en forsterker som også har digitale innganger? Man kan selvfølgelig koble til en separat DAC for digitale signalkilder, men det innebærer enda en boks og et par kabler for å koble den til forsterkeren.

Vil du ha mulighet for å spille LP-plater må platespilleren kobles til en spesiell platespillerinngang, signalene fra en pickup er veldig lave og dessuten skal det gjennomføres en frekvenskorrigering. Dette kan du selvfølgelig ordne ved å kjøpe en separat såkalt RIAA-forsterker, men det innebærer også enda en boks og et par kabler.

Plassering
Mange ganger har man begrenset med plass til å få plassert forsterkeren. Ofte er det på en hylle, og her er det viktig å sørge for at det finnes luft rundt forsterkeren for ventilasjon. En tradisjonell forsterker har oftest ganske lav virkningsgrad, så en stor del av den effekten som mates inn i forsterkeren omvandles til varme. En forsterker kan faktisk bli virkelig varm, så pass på at den får puste. Har du liten plass kan en klasse-D forsterker være en bra løsning, den har vesentlig høyere virkningsgrad og blir derfor normalt ikke fullt så varm.

Høyttalerne
Alle forsterkere passer ikke sammen med alle høyttalere. Slik er det bare, så før du kjøper en forsterker bør du helst teste den på dine egne høyttalere. Generelt kan man si at du trenger mer effekt om du har høyttalere med lavere følsomhet. I dag ligger følsomheten for en høyttaler normalt på ca 90 dB, har du en høyttaler på for eksempel rundt 86 dB trenger du trolig en større forsterker.

Betjening
Forsterkeren, og da spesielt for- eller kontrollforsterkerdelen, kommer du til å ha mye kontakt med i anlegget, det er her du blant annet velger inngang og regulerer volumet. Derfor er det enormt viktig at du synes om betjeningen av den. Forsterkere kan være fantastisk ulike i hvordan de samarbeider med brukeren, og spesielt kanskje fjernkontrollen (om det finnes en slik) har en nøkkelposisjon. Derfor er det viktig at du tester forsterkeren ordentlig og kjenner etter om du trives med hvordan den opererer. En del produsenter har tenkt mye over dette, andre har absolutt ikke langt ned et sekund. Vi er alle ulike, og det er til syvende og sist du selv som bestemmer hva du synes om og vil leve med. Det er et parameter som du ikke bør undervurdere!

 

 

Rotel_RA-11

Årets Beste – Stereoforsterker budsjettklasse

Rotel RA-11

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.

Hegel H80

Når en forsterker er halve høyden av sine konkurrenter, er det vanskelig å holde fordommene unna. Og 40 watt pr. kanal er da heller ikke mye. Da hjelper det å huske på at Rotel gang på gang har overbevist med sine rimelige forsterkere.

RA-11 har mye av funksjonaliteten til sin storebror RA-12, som vi testet i L&B nr 10 2012. Vi snakker fire linjeinnganger pluss hele fire digitalinnganger, med innebygd DAC fra Wolfson. I tillegg sitter en USB-inngang i front. Dette er ikke en USB-DAC til PC/Mac, men en inngang hvor du plugger i harddisk eller minnepinne og strømmer musikken direkte fra denne. Den kan også strømme digitalt fra Apple-spillere, eller plugg i en medfølgende Bluetooth-plugg, og strøm musikk trådløst fra en spiller med Bluetooth. Forsterkeren har til og med platespillerinngang, og dessuten forforsterkerutgang.

Lydkvaliteten
Forsterkeren imponerer med en fyldig og definert mellomtone. Sangstemmer har en stor tonestruktur, i et særdeles ryddig lydbilde. Det er fabelaktig oppløsning i både mellomtone- og overtoneområdet. Cymbalene har ikke helt den samme luften som med de mest luftige rivalene, men de er likevel ikke noe mindre distinkte. De har bare energien litt lenger ned i frekvens og oppleves litt roligere.

Forsterkeren er rask, med et meget godt definert lydbilde. Vi kan fint høre hvor instrumentene er plassert, og bakgrunnen bak musikken er svart og fin, som gjør at musikken kommer ut med mange klanglag.

Rotel har god tyngde i bassen, bassgitaren på Morphines smått legendariske rockealbum ”Yes” har et fint fundament, og den er dessuten meget stram. Det finnes konkurrenter med mer fedme i bassen, men da neppe med denne oppløsningen.

Helt i toppen av overtoneområdet mangler Rotel oppløsningen til eksempelvis NuForce DDA-100, men har fordelen av å kunne spille høyere (til tross for lavere oppgitt effekt), og med langt flere tilkoblingsmuligheter er det ikke tvil: Årets beste budsjettforsterker.

Les testen her

 

 

Hegel-H80

Stereoforsterker toppklasse

Hegel H80

Nå trenger alle forsterker med digitalomvandler, som Hegels særs vellykkede H80. Forsterkeren som har alt man trenger.

Selve hjertet i anlegget, den integrerte forsterkeren, er både sentral for alt som skal kobles til, den driver høyttalerne og kan ikke omgås i et anlegg med mindre den er bygget inni høyttalerne. De siste årenes skifte til digitale lydkilder har nesten ført til at analoge lydkilder er sjelden vare. Det har gitt et behov for et sted å koble til sine digitale lydkilder.

Da er gjerne en digitalomvandler – DAC – det første mange entusiaster tenker på, men det er ikke så praktisk for andre. Der kommer forsterkere som Hegel H80 inn. Med sine 80 w effekt per kanal driver den de fleste høyttalere. Men det er den innebyggede DAC-en som gjør den ekstra interessant. Fordi den både har analoge og digitale lydinnganger, blir den attraktiv for alle som har både gamle og nye lydkilder.

Den innebyggede DAC-en kan brukes sammen med alle digitale lydkilder, også laptoper med USB. Da kan man også få bedre lyd fra strømmetjenester som Wimp HiFi og Spotify.

At Hegel har lyktes med H80, er en underdrivelse. Den bygger på samme lest som den allerede vellykkede H70, men etterfølgeren er en bedre forsteker på alle punkter. Ikke bare lyder den bedre, den engasjerer deg i større grad enn det meste vi har testet av integrerte i denne prisklassen. Den fleksible integrerte DAC-en gjør den perfekt i et moderne hi-fi-system med bare digitale lydkilder. Hegel H80 har alt som skal til for å selge i bøtter og spann, for det er vanskelig å se hvorfor man skal bli skuffet.

Les testen her 

 

 

Bladelius_Thor_III

Stereoforsterker High-end

Bladelius Thor mk-III Novitas

Den integrerte Thor fra svenske Bladelius er perfeksjonert i sin tredje utgave. En riktig dynamikkbombe, som dessuten er tilgjengelig med digitale innganger.

Bladelius Thor MK-III Novitas

En forsterker med både god lyd og mye kraft koster fort penger. Derfor finnes det forsterkere opptil flere hunder tusen kroner! I lys av dette vil jeg argumentere for at 35.000 kroner ikke er altfor mye å betale for en virkelig god forsterker. I hvert fall ikke når man har hørt hvor mye den kan løfte lydkvaliteten i forhold til en som koster halvparten. Og det er nettopp hva Bladelius Thor Mk-III gjør.

Fullbalansert
Forsterkeren er ekte fullbalansert hele veien igjennom, det betyr at den i virkeligheten er bygd opp som en firekanals forsterker, med ett positivt og ett negativt forsterkertrinn til hver kanal. På den måten får man kansellert det aller meste av støy som plukkes opp på ferden gjennom forsterkeren, ved at støyen kommer i motfase på enden. For å få 2 x 175 watt ut av forsterkeren i 8 ohm bruker Bladelius en overdimensjonert ringkjernetrafo på hele 1.800 voltampere.

Lydkvaliteten
Bladelius Thor Mk-III kombinerer slagkraft med oppløsning på enestående vis. Forsterkeren kan drive det meste av høyttalere, fordi den både er kraftig og meget lineær.

Musikken smeller ut med hurtighet og kraft, og forsterkeren har ingen problemer med å klemme ut selv den dypeste bass med god kontroll. Lydbildet er helstøpt og oppløst, instrumentene står meget ryddig i forhold til hverandre mens de samtidig er bundet til hverandre i et stort lydlandskap.

Du får ikke denne lyden til lavere pris, faktisk er dette noe av det bedre vi har hørt i denne prisklassen. Bladelius har med Mk-III perfeksjonert Thor, som bør være langt oppå sjekklista til alle som er ute etter en forsterker i denne prisklassen.

Spesielt bra låter forsterkeren med balansert XLR, men versjonen med digitale innganger låter også meget bra med disse. Man kan fint finne enda bedre DAC-er til rundt 10.000 kroner, men med tanke på at digitale innganger og platespillerinngang ”kun” øker prisen med 6.700 kroner, er det klart verdt merkostnaden i mine øyne.

Det kan meget godt hende at dette er den beste forsterkeren vi hittil har hørt til denne prisen.

Les testen her

 

 

Sony_STR-DN1040_front

Surroundreceiver budsjettklasse

Sony STR-DN1040

Med sitt store og naturtro lydbilde kombinert med god slagkraft, lurer man nesten på om denne receiveren er i feil prisklasse.

Sony STR-DN1040

Sony er blant få produsenter som har innebygd Wi-Fi i en receiver til denne prisen. Men mens forgjengeren også hadde innebygd Bluetooth, har denne funksjonen blitt fjernet hos STR-DN1040.

Musikk kan strømmes via DLNA eller AirPlay, internettradio er på plass, og enheten kan fjernstyres fra en Android- eller Apple-mobil. To apper finnes; TV SideView gir generell styring av receiveren, mens Network Audio Remote er spesialisert på strømming. Denne gir den glatteste og raskeste strømmeopplevelsen via DLNA av alle receiverne, men kan ikke måle seg med AirPlay, som er absolutt enkleste måte å strømme musikk på.

Autokalibrering går svært rask. Et par polyfoniske toner, og systemet er satt opp. Å gjøre manuelle justeringer etterpå er mindre oversiktlig, da man må inn på hver enkelt kanal og justere alle parametere som lydnivå, avstand og størrelse, uten at man ser hva de andre kanalene er satt til, før man går ut igjen.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten imponerer stort. Dialogene er klare og naturlige, og klangbildet er stort med en fyldig mellomtone, men som ikke skiller seg ut fra lydbildet. Det låter usedvanlig sømløst, kanalene henger meget godt sammen, som gir et usedvanlig omringende surroundlydbilde. Dette er virkelig bra.

Den dynamiske kontrasten er som ingen andre receivere vi vet om til denne prisen. Sony er ikke langt bak de dyrere receiverne med Yamaha RX-A1030 i tet. Ved moderat lydnivå får man inntrykk av at Sony har like mye muskler som de større muskelbuntene. Når lydnivået går opp, blir det klart at den ikke har det. Med lydnivå i stua tilsvarende det på kino, blir receiveren kortpustet i de mest intense scenene. Dette er som forventet, og er ingenting å trekke for.

Også musikk nyter godt av det åpne lydlandskapet. Lyden er svært behagelig, med en stødig bassgjengivelse. Strengene fra klassisk gitar klirrer klart og krisp, uten å bli pågående. Piano har en nydelig utklinging.

Les testen her

 

 

Yamaha_RX-V1030_front

Surroundreceiver toppklasse

Yamaha RX-A1030

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft – og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt.

Anlegg Yamaha RX-A1030

Yamahas receiver kobles til nettverket via Ethernet-kabel. Ønsker du trådløs nettilkobling, kan en adapter kjøpes som ekstrautstyr. Det samme med Bluetooth.

På strømmingsiden har Yamaha DLNA og kan strømme fra mobilen via sin egen MusicPlay-funksjon. Denne minner om AirPlay men er helt ukomprimert, der hvor AirPlay bruker lossless-kompresjon i overføringen. Receiveren har i tillegg tradisjonell AirPlay, for den som heller vil bruke dette.

Fjernkontroll-app finnes nå for både Apple, Android og Windows Phone. Også en som er optimalisert for nettbrett med iOS eller Android.

Med YPAO romkorreksjon kan du velge å måle fra ett eller flere punkter i rommet. Enkelt å bruke, og Yamaha sier i fra hvis du har koblet noen høyttalere i feil fase.

Skjermmenyen er oversiktlig og grafisk fin. Med den brukervennlige mobilappen kan fjernkontrollen pakkes bort for godt.

Yamaha gir mulighet for såkalte presenskanaler, som gjør at et par høyttalere kan festes i høyden foran eller bak, som alternativ til et ekstra par bakhøyttalere i et 7.1-oppsett. Yamaha er ikke alene om dette, men har den mest realistiske høydedekodingen i våre ører.

Lydkvalitet
Yamaha RX-A1030 gjengir et stort lydbilde som omringer lytteren til fulle. Lyden er kraftig og massiv, og med god oppløsning i bassen og i overtonene. Dialogene er store og fyldige, og med god artikulering.

Enten med høydekanaler eller et tradisjonelt 7.1-oppsett gjør Yamaha en glimrende jobb i hjemmekinoen. Det er heftig og naturlig på én gang.

Musikk i surround og stereo låter også meget bra. Mellomtonen er ikke den mest gjennomsiktige, men Yamaha har god varme og fylde. Uten at den bikker over til svulstighet. Det er et meget velvalgt kompromiss.

Dessuten er receiveren meget brukervennlig, spesielt med fjernkontroll-appen til iPad. Og med MusicPlay og AirPlay går strømmingen som en drøm.

Les testen her

 

 

AV8801&MM8077

Surroundreceiver – High-end

Marantz AV8801 og MM8077

Dette todelte forsterkersettet fra Marantz overgår det meste. Spesielt prosessoren begeistrer oss. Men billig er det ikke!

Marantz AV8801 + MM8077

En fordel med å dele forsterkersettet i to, er at det lett kan bygges ut med så mye kraft man trenger. Har du dessuten noen aktive høyttalere du ønsker å drive, trenger du bare prosessoren og kan droppe hele effektforsterkerbiten. I tillegg til at det kan både gi bedre lyd og bedre fleksibilitet med to komponenter.

11.2 kanaler
Prosessoren Marantz AV8801 har dekoding for hele 11 lydkanaler i tillegg til to uavhengige subwooferkanaler. Dette gir mulighet for å fylle stua med omtrent så mange høyttalere du ønsker, som ekstra bredde- og høydehøyttalere foran og bak. Det gir også gode muligheter for å bygge ut med stereo- eller hjemmekinoanlegg i andre rom (multisone), dersom du ikke benytter alle kanalene til hovedsonen.

Prosessoren har automatisk romkorreksjon av typen Audyssey MultEQ XT32. Dette er Audysseys mest avanserte romkorreksjon for konsumentmarkedet, og kompenserer for akustikken ved å måle og beregne for inntil åtte sitteplasser i rommet. Dette med hele 32-bit oppløsning.

Strømming
AV8801 har også innebygd DLNA nettverksfunksjon. Det betyr at den kan kobles til nettverket via Ethernet-kabel og strømme musikk direkte fra en nettverksdatamaskin. Innebygd Spotify er også på plass.

Effektforsterkeren
Det blir imidlertid ingen lyd med kun en prosessor. Her kommer effektforsterkeren Marantz MM8077 inn, med sju ganger 150 watt.

Forsterkersettet i bruk
Marantz AV8801 og MM8077 gir sammen en helt annen lydopplevelse i hjemmekinoen enn en integrert løsning.

Det er prosessoren AV8801 som er den store helten. Den dekoder lydsignalene glimrende, har god brukervennlighet og låter brilliant!

Sjukanals effektforsterkeren MM8077 er også meget god. Den må imidlertid finne seg i å være det svakeste leddet. Den har absolutt nok kraft og tegner opp et stabilt og ryddig lydbilde, men sammenlignet med dyrere og bedre forsterkere låter den litt i glatteste laget. Men gud hjelpe, for en lyd samlet sett!

Les testen her

 

 

denon_ceol

Komplette anlegg stereo

Denon Ceol Piccolo og Dali Zensor 1

Dette er anlegget for deg som synes musikken er det aller viktigste.

Denon CEOL & Dali Zensor 1

Dersom en lydplanke blir for pinglete for deg, og du ikke har plass til eller av andre grunner ikke ønsker bakhøyttalere, så kan et godt gammeldags stereoanlegg være tingen. Det vil si, ingenting med dette anlegget er gammeldags. Her er både trådløs nettverkstilkobling med strømming, internettradio og innebygd AirPlay, i tillegg til en dokk på toppen for iPod og iPhone. Anlegget kan styres med fjernkontrollen eller app for smartmobil. Det eneste som mangler er Blu-ray-spiller, det må du ha ved siden av.

Anlegget har ingen HDMI-innganger. Har TV-en din optisk digitalutgang, bruk denne. Ellers koble den til analoginngangen.

Anlegget er meget enkelt i bruk, bare velg kilde og skru opp lydnivået. Musikk foretrekker vi med AirPlay, men musikken kan også strømmes fra nettverksharddisk, og biblioteket kan blas i via smartmobil-appen Denon Remote.

Dette er det rimeligste systemet Hi-Fi Klubben anbefaler. Men Denon-receiveren selges løst, og ønsker du enda bedre lyd, kan du kjøpe dyrere høyttalere. For eksempel er B&W CM1 vesentlig bedre – og dyrere – enn Dali Zensor 1.

Lydkvalitet
Det er imponerende hvor tett opp mot skikkelig hi-fi-lyd man kommer her. Denon og Dali er i en annen liga enn tilsvarende prisede surroundanlegg og lydplanker, hva oppløsning angår. Musikk gjenskapes med stor overbevisning. Fylden og nyansene fra stemmer gjengis på en helt annen måte.

Også på film skinner anlegget. Du får ikke surroundlyd, og uten subwoofer er det heller ikke dypbass. Men bassen som er, har en helt annen tonekvalitet enn du får av noen subwoofer som følger med et alt-i-ett surroundanlegg av plast.

Sammen med subwooferen Dali Fazon Sub 1 er det ingen tvil om at film blir mye tøffere, og musikk får også en annen dimensjon. Vi vil klart anbefale å legge 3.000 ekstra på bordet for subwoofer, fremfor å kjøpe dyrere bokhyllehøyttalere. Men det er strengt tatt ikke nødvendig. Dette er en fantastisk pakke til prisen!

Les testen her 

 

 

Samsung-HT-E6500

Komplette anlegg hjemmekino 5.1 surroundanlegg

Samsung HT-E6750W

Med gulvstående høyttalere foran og bak og vakuumrør i signalveien byr dette anlegget på flotte lydopplevelser.

Samsung HT-E6750W

Elektronikken hos Samsung har noe så spesielt som rør i forforsterkertrinnet, for å gi en mer behagelig og varm klang. Det avgir også mer fysisk varme, noe Samsung kompenserer for med en vifte. Denne er hørbar når man spiller lavt, det samme er drivverket, med noe mekanisk støy. Men anlegget skiller seg ikke fra andre alt-i-ett surroundanlegg i så måte.

Høyttalerne kalibreres enkelt med medfølgende målemikrofon. Plasser den ved ørehøyde i sitteposisjon, og kjør kalibrering. Den trådløse forsterkeren til bakhøyttalerne synkroniseres automatisk med hovedenheten, manuell paring er ikke nødvendig.

Trådløs nettverkstilkobling gir tilgang til Samsungs Smart TV-portal, hvor du kan strømme musikk og video, og også kan få tilgang til videotjenesten Netflix.

Bildekvaliteten på Blu-ray er som med andre Blu-ray-spillere, overlegen den til DVD, og langt bedre enn vanlige HD-TV-kanaler. Blu-ray er både skarpere og med langt flere detaljer i skyggeområdene på grunn av en mer oppløst gråtoneskala.

Lydkvalitet
Lyden fra Samsung-anlegget vesentlig renere og klarere enn fra sine konkurrenter. Mellomtonegjengivelsen er åpnere, som gjør sangstemmer større. Diskantgjengivelsen er også luftigere, som gir en større overtonestruktur og tilfører musikken luft. Bare hør på hvordan cymbaler skinner! Bassen kunne kanskje vært mer taktfast, men tonekvaliteten er meget god. Likevel er ikke dette et utpreget rockeanlegg, og oppløsningen er eksempelvis ikke i klasse med stereoanlegget bestående av Denon Ceol Piccolo og Dali Zensor 1.

Lyden fra film gjengis med renere og mer oppløste dialoger enn med konkurrerende surroundanlegg. Og jern som klinger låter som nettopp det, uten å bli skjærende av den grunn. Det er bedre dynamikk her, som gjør kontrasten mellom stille og sterke partier sterkere. Samsung-anlegget er rett og slett best blant surroundanleggene i sin prisklasse.

Les testen her

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Yamaha får Works with Sonos

Hotaru: Den svevende platespilleren

Stor lyd i ministørrelse

Nytt flaggskip fra Nagaoka

Mer effekt og forbedret teknologi

Superkompakt strømmeforsterker

Etterlengtet oppdatering på 1350 Watt

Lommespilleren gir hi-fi-lyd både hjemme og borte

Derfor elsker vi musikk - skyldes genene dine

Rimeligere alt-i-ett-boks

Rega klargjør nytt forsterkersett

Nagra: Sveitserklokke for vinylelskere

Lyd & Bilde