Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Her er Sonos Beam

Sonos Beam er den nye lydplanken fra Sonos. Den får blant annet stemmestyring, berøringskontroll, HDMI - og en ålreit pris!

Skrevet av / 06.06.18 - 19:25
Her er Sonos Beam

Sonos har invitert Lyd & Bilde og en rekke andre medier til San Francisco for å overvære lanseringen av deres nye høyttaler. Vi kommer tilbake med våre inntrykk, men først – her er de viktigste detaljene:

Den amerikanske produsenten er blant markedslederne innen multiromshøyttalere. Deres lydplanker Playbar og Playbase er også blant de mest populære innen TV-lyd. Men nå er tiden moden for en oppgradering!

Sonos Beam er den nyeste lydplanken i Sonos-sortimentet. Det dreier seg om en lydplanke av det mer kompakte slaget: 65 centimeter lang, laget for å passe til både store og små TV-er. Den kan settes på en TV-benk eller henges på veggen.

Blant de mest etterlengtede nyhetene på Beam-planken finner vi en egen HDMI-inngang med ARC (Audio Return Channel). Dermed blir det mye lettere å hente ut høykvalitets lydsignaler og surroundlyd direkte fra TV-en enn før. Velkjente Sonos-finesser som Trueplay kalibrering og dialogforbedring er også på plass.

Sonos Beam: klar for stemmestyring

Sonos Beam er også klargjort for stemmestyring, og kommer med hele 5 mikrofoner innebygd. Den vil støtte flere ulike stemmestyringstjenester etter hvert som disse lanseres i Norden. Dermed kan Beam-høyttaleren fungere som senter i et smartere hjem, med mulighet for å fjernstyre alt som kan styres via nettverk – det være seg belysning, inneklima, dørlåser/sikkerhet og mye annet.

For å sikre at lyden som kommer UT også holder høy kvalitet bruker Beam fire elliptiske fulltone-elementer kombinert med tre passive elementer for å gi ekstra futt til TV-lyden. Den kan benyttes frittstående eller som del av et større Sonos-system. Surroundlyden kan utvides med ekstra Sonos One bakhøyttalere, og vil du ha ekstra dypbass er Sonos Sub et naturlig valg.

Selv om Sonos har holdt tett om Beam-høyttaleren i lengre tid, er den ikke langt unna lansering. Høyttaleren kan bestilles fra 17. juli, og får en prislapp på 3.999 kroner.

 

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top