Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Har du møtt Cozmo?

Skrevet av / 13.10.17 - 17:22
Har du møtt Cozmo?

Husker du filmen Wall-E, som kom ut tilbake i 2008? Inspirasjonen fra denne er veldig tydelig i Ankis nyeste satsing – Cozmo.

(Foto: MH)

Det er heller ingen tilfeldighet. Folka fra Pixar har nettopp vært en del av Ankis «nye» robotprosjekt, som er et år forsinket på våre breddegrader. Det samme gjaldt Anki Overdrive, som også landet et år senere. Nåvel, amerikanerne har fått lov til å leke med ham i en god stund, nå er det våres tur.

Cozmo er en avansert størrelse, proppet med sensorer, motorer, kameraer og lignende. Sluttresultatet er en ganske fullstappet liten robot. Takket være sine avrundede skjerm er den spesielt god til å imitere menneskelige følelser. Det er rett og slett fascinerende. Cozmo leveres med tre lysende firkanter som han bruker til å leke med. Han kan stable dem, velte dem, bære rundt på dem, eller bare bruke dem til interagere med deg. De lyser opp i forskjellige farger, slik at han kan skille dem fra hverandre.

Du styrer Cozmo via en app på telefonen, som kobles med wi-fi til roboten. Det er også på appen du velger forskjellige aktiviteter. Vi håper at Anki etterhvert tilføyer mer, da det foreløpig ikke er så mye man kan velge imellom. Spesielt når man tar prisen i betraktning blir det ingen god anbefaling.

Cozmo koster ca. 2500 norske kroner. I dette prisområdet er konkurransen stor. Men det finnes ingen som ligner helt på Cozmo, og har man samtidig litt peiling på programmering så åpner mulighetene seg. Plattformen er åpen og rundt omkring i verden sitter flere allerede og lager programmer til den lille fyren.

De veiledende prisene er som følger:
• Sweden 2,499.99 kr
• Denmark 1,949.99 kr
• Norway 2,449.99 kr
• Finland €249.99
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top