Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bang & Olufsens omsetning faller som en stein

Etter flere nedjusteringer, smalt det ekstra hardt for danskene forrige halvår.

Skrevet av / 14.01.20 - 13:06
Bang & Olufsens omsetning faller som en stein

– «Det var et skuffende kvartal, da omsetningen falt 31 prosent i forhold til året før, som var et større fall enn forventet. Resultatene ble påvirket av løpende overgang til en etterspørseldrevet handelsmodell og et relativt lavt antall produktlanseringer i de foregående kvartalene,» uttalte toppsjef Kristian Täer i forbindelse med regnskapet.

Omsetningen i andre kvartal var på 627 millioner danske kroner, mot 909 millioner kroner året før. Altså 31 prosent fall siden året før.

Underskuddet andre kvartal var på 60 millioner kroner, mens halvåret til sammen havnet på minus 166 millioner kroner. Året før var tallene til sammenligning positive for begge poster.

Kontantkassen har derimot økt.

Bang & Olufsen nedjusterte den 17. desember sine forventninger for 2020. De justerte forventningene fastholdes nå, som i så fall vil bety en nedgang i omsetningen på 13-18 prosent i forhold til 2019. Kontantstrømmen forventes å bli negativ 100-150 millioner kroner.

Veien videre

Veien videre blir en treårig strategi som lanseres i april, hvor man blant annet vil satse på «økt forbrukefokus, spesifikke salgsinitiativer, sterkere og mer hyppige produktutgivelser og omkostningsoptimaliseringer». Vi får vente å se hva dette faktisk innebærer.

Kilde: finans.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top