Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Viasat er først med Ultra HD over kabel

- Folk vil merke stor forskjell

Skrevet av / 21.02.17 - 13:57
Viasat er først med Ultra HD over kabel

Viasat og fiberleverandøren HomeNet har inngått samarbeid om å tilby Viasats TV-tjenester til HomeNets fiberkunder, som nå kan se blant annet Champions League-kamper i ekstraordinær bildekvalitet, med fire ganger oppløsningen av det vi kjenner som Full HD.

Viasat blir den første TV-distributøren som kan tilby UHD-innhold på IPTV, altså digital kabel-TV som går via hjemmets internettilkobling, gjennom et samarbeid med fiberleverandøren HomeNet. Vi loves lynraskt internett og TV-tjenester til borettslag og eneboliger i hele Norge.

Viasat lanserte som den første TV-leverandøren en UHD-boks og en egen UHD-kanal i 2016. Les vår korte test av UHD satellittmottakeren.

Satellitt-sendinger har noe begrenset båndbredde, slik at sendingene må komprimeres en del. Derfor kan man se en del komprimeringsartefakter i Ultra HD-kringkastinger. Fibernett har langt større båndbredde, med dertil potensielt mye bedre kvalitet på kringkastingene.

«UHD er på vei til å bli den nye standarden, og ferske tall viser at det selges stadig flere Ultra HD TVer. Med fire ganger så høy oppløsning som vanlig HD TV vil folk merke stor forskjell, særlig på større TV-skjermer,» står det i pressemeldingen.

Den 1. februar ble de første kundene koblet opp med fiber fra HomeNet og TV-tjenester over fiberen fra Viasat. Dermed er Viasat første tilbyder av IPTV i Ultra HD-oppløsning, og sniker seg foran Altibox, som allerede i desember i fjor annonserte at de i mars i år vil gi kundene Ultra HD via kabel.

Alle kunder får Viasats nye UHD-boks, og velger man basispakken får man tilgang til en egen UHD-kanal og leiefilmer i UHD, samt Viasats sportskanaler og Viaplay. På UHD-kanalen får du utvalgte direktesendinger fra UEFA Champions League, La Liga og andre deler av MTGs rettighetsportefølje, spesialprodusert i Ultra HD.

Les hele pressemeldingen her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top