Search
Generic filters

Vi rapporterer fra ISE-messen

Vi er i Amsterdam og rapporterer fra verdens største proff AV-messe.

Mens vi pleier å rapportere fra både amerikanske CES og europeiske IFA hvert år, begge gigantmesser for konsumentelektronikk, har vi aldri vært til stede for å se hva som rører seg på ISE-messen. Det har ikke nødvendigvis vært en riktig avgjørelse.

ISE er en av verdens største messer i sitt slag, og dessuten verdens mest besøkte handelsmesse for den profesjonelle audio/video- og elektronikkbransjen.

ISE er en lyd-og-bilde-messe for både hjemmeinstallasjon og kommersiell installasjon, men også for såkalt ”Unified Communication” eller samordnet kommunikasjon. UC er ikke én teknologi, men mange. Målet er å bygge bro mellom ulike plattformer, slik at brukeren opplever en stadig mer sømløs hverdag, hvor man ikke trenger å bry seg om teknologien som ligger bak.

Samordnet kommunikasjon
Et eksempel kan være at mobiltelefonen kan ha automatisk internettforbindelse, uten at du trenger å vite om den er tilkoblet et mobilt bredbånd eller trådløst bakkenett via Wi-Fi. Eller at du kan sitte og ha videosamtale via Skype, med en annen bruker som bruker FaceTime (hvilket ikke går pr. i dag).

Installasjon
For vår del er brukertilpasset installasjon kanskje det viktigste å se på. Hvordan man stadig finner smartere løsninger for å integrere lyd på en sømløs og nærmest usynlig måte i hjemmet, og få lydanlegget til å samarbeidet med TV-en eller projektoren best mulig. Trådløs lyd har blitt stadig mer populært, og som følge av dette kommer produsentene opp med stadig mer innovative måter å binde det hele sammen på. Alle prøver å komme opp med den smarteste løsningen, for å kapre kundene.

Les også: Stortest av trådløse høyttalere

Det er en svært spennende tid vi er inne i nå, hva installasjon gjelder. De stygge boksene skal bort, til fordel for produkter som glir glatt inn i bakgrunnen. Samtidig setter vi høye krav til at det ikke skal gå utover ytelse, verken når det kommer til lyd eller bilde. I den forbindelse forventer vi eksempelvis å få se ulik bruk av digital signalprosessering (DSP), for å tilpasse et lydanlegg til rommets akustikk.

Smarthjem er på vei, hvor så å si alt er koblet til internett.
Smarthjem er på vei, hvor så å si alt er koblet til internett.

Kunstig intelligens
Samtidig forventer vi å få et godt glimt av morgendagens teknologi. Spesielt innen robotikk og kunstig intelligens. Vi vet ennå ikke hva vi skal få se her, men vi er klare til å rapportere om vi for eksempel kan se flygende droner styrt av roboter på bakken! Det er også naturlig at vi får se produkter til Det smarte hjemmet, hvor en stadig større del av dagliglivet blir koblet til internett, for å gjøre hverdagen enklere. I den forbindelse er det også naturlig å spørre seg hva som gjøres for å samtidig ta vare på privatlivet. Det er forståelig at folk blir engstelige, når en del av prosessen for å lære opp TV-en til å bedre forstå dine stemmekommandoer, innebærer å aktivt lytte til alle samtaler og laste dem opp på en fjernserver…

Vi forventer å se Windows-hologrammer i levende live.
Vi forventer å se Windows-hologrammer i levende live.

12 haller
ISE har i år 12 haller med produkter, og tre auditorier med konferanser. Vi blir lovet at de aller fleste store produsentene vil være der, blant annet vil Microsoft delta for første gang. Vi håper og tror å få se Windows Holographics i levende live!

Messen starter tirsdag 10. februar, og vi er på stedet!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.