Search
Generic filters

Verdens minste høyoppløste musikkspiller

Sony A15 er den minste og letteste musikkspilleren på markedet som kan spille av høyoppløste musikkfiler.

Med NWZ-A15 lover Sony at vi blir ”oppslukt i en verden av levende, rikelig detaljert lyd. Med high-end detaljer og komponenter, til en rimelig pris.”

A15 støtter nemlig høyoppløste musikkformater av typen WAV, FLAC og ALAC, som alle kan levere høyere enn CD-oppløsning. Interessant nok støtter ikke spilleren DSD-filer, som er Sonys eget SACD-format.

 

Les også: Test av 2 bærbare HD-spillere

 

Innebygd hodetelefonforsterker er av typen S-Master HX, digital forsterkning med høy båndbredde. Denne prosesserer digitale signaler og holder signalet fritt for støy etter forsterkning, blir vi fortalt.

Gjenoppretter det tapte
Men det stopper ikke med kryptiske betegnelser her. Vi lærer nemlig at spilleren også har DSEE HX, som er en lydforbedringsfunksjon som forsøker å gjenopprette det tapte fra komprimerte lydformater som MP3 og lignende. Sonys markedsføringsavdeling drar det hele et lite hakk for langt, når de påstår at resultatet er at også MP3-musikkfilene overgår CD-kvalitet. Det er nemlig etter hva vi har forstått en umulighet.

Lagringsplass
Innebygd lagringsplass på 16 GB er ikke all verden når man skal lagre høyoppløst musikk, når vi vet at et album med 24-bit / 96 kHz oppløsning i FLAC fort tar 1 GB plass, mens 192 kHz tar det dobbelte. Men minnet kan utvides med microSD-kort av typen SDXC, som støtter dagens største minnekort på 128 GB og videre økt kapasitet i fremtiden.

Bluetooth og NFC
Spilleren har dessuten innebygd Bluetooth og NFC, som gjør at man bare kan holde den inntil et par hodetelefoner som støtter dette, og de to linkes sammen, lett som en plett. Vær oppmerksom på at Bluetooth ikke støtter høyoppløst musikk, da båndbredden satt av til lyd er for lav.

Oppgitt batteritid er 30 timer med høyoppløst lyd, eller 50 timer med MP3-avspilling.

Prisen for spilleren blir 1.800 kroner, og den slippes i oktober.

Se presentasjonsvideo under.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.