Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Surface Pro 3 lansert

Surface Pro 3 er nettbrettet som kan gjøre din bærbare PC overflødig, sier Microsoft.

Skrevet av / 21.05.14 - 00:41
Surface Pro 3 lansert
laptop1
Surface Pro 3 skal fungere på lik linje med en «ordentlig» bærbar pc, slik at man ikke behøver å ha begge deler med, når man skal ha tingene gjort, sier Surface-sjef Panos Panay.

«For tre år siden sa folk, at det ville komme en teknologisk bølge kalt nettbrett, som ville utkonkurrere pc’en. Hvis man ser seg omkring, er det mange nettbrett der ute. Men det er enda flere bærbare», sa Panos Panay som er sjef for Surface-divisjonen hos Microsoft. Og ganske riktig var det laptoper på fanget til så godt som samtlige av fremmøtte journalister ved presentasjonen i New York tirsdag. Nettbrett var det derimot ikke mange å se av. Og det er det en grunn til.

joruanlistik2
Det var ikke mange nettbrett å se i forsamlingen. Og den som journalisten til høyre sitter med, ble hun like før overrakt av Panay.

«Nettbrett er som skapt til å se film, surfe på nettet og lese bøker. Laptoper derimot, er beregnet til å få tingene gjort», sa Panay.

paa_vaegtet1
Laptoper er smarte, men tunge. Spesielt når man i tillegg skal ha et nettbrett i vesken. Microsoft lover full pc-ytelse på 800 gram.

Panos Panay hevdet videre at nye Surface er nettbrettet som skal kunne erstatte en laptop – i modsetning til eksisterende tilbud på markedet. For det kan godt være at vi putter et lett og praktisk nettbrett i vesken – men den ligger ved siden av den bærbare PC/Macen. I følge Microsoft har 96% av de, som eier en iPad, også en bærbar computer.

Tynneste iCore-computer hittil
Den statistikken vil Microsoft altså forandre med Surface Pro 3. Nettbrettet er større og sterkere enn forgjengerne, og kjører full Windows 8.1 med fullverdig pc-hardware. Med sine 9,1 mm og 800 gram tunge er den hittil tynnneste maskin med Intel iCore-processor i.

storrelse1
Surface 2 hadde en 10,6″ skærm. Surface 3 har vokst til 12 tommer i 2:3-format, tilsvarende formatet på en A4 notatblokk.

Magnetisk hengsel og trinnløs fot
Microsoft er meget stolte av tastaturet og hengslen. Tastaturet er ultratynt og kan klikkes fast. Foten kan justeres og plasseres i enhver stilling. Bretten på toppen av tastaturet kan låses magnetisk til skjermen, så den står stabilt.

kliklåg1

En annen teknisk finesse, som i følge Panay gjør hele forskellen, er pennen. Den ligger i hånden på samme måte som en vanlig penn. Microsoft har lykkes med å begrense forsinkelsen når man skriver på skjermen, og skal gjøre det enklere å bruke Surface Pro 3 som notatblokk. Den skrevne tekst kan gjenkennes automatisk og omdannes til dataskrift. En smart detalj er at man bare behøver å klikke på pennen for å vekke skjermen og skrive notater.

noter1

FAKTA:

 • 12″ skærm, 2.160 x 1.440 punkter, 256-punkters multitouch.
 • Multipositions-støttefod med fuld friktion
 • Vægt: 800 gram
 • 9,1 mm tyk
 • 45% kraftigere lyd
 • Intel core i3, i5 eller i7 med  eller 8 GB RAM
 • USB 3.0

Surface Pro 3 lanseres på det nordiske markedet i august, med følgende cirka priser:

 • I3 64GB: 5.999 kr
 • I5 128GB: 7.199 kr
 • I5 256GB: 9.699 kr
 • I7 256GB: 11.499
 • I7 512GB: 14.499

reklame1

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top