Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony-klokke med elektronisk blekk

Den er ikke så veldig smart, men bruker elektronisk blekk for å forandre utseende som en kamelon.

Skrevet av / 04.12.14 - 10:44
Sony-klokke med elektronisk blekk

Egentlig er det ikke mye som tyder på at den er laget av Sony, for klokken kommer fra noe som kalles Fashion Entertainments (FES). Det er egentlig bare et skalkesjul for noe som er et Sony-prosjekt, i følge det japanske nettstedet Makuake.

Elektronisk blekk er ikke noe nytt. Seiko har gjort det før, med hvite og sorte partikler som slås av og på ettersom hva slags mønster som skal vises.

Sony-FES-watch-e-ink-4Enn så lenge er e-ink bare monokromatisk, men det jobbes med å lage fargematriser som kan vise bilder, animasjoner og annen info i farger. Sonys FES-klokke er foreløpig bare på crowfunding-stadiet, og den er heller ikke særlig smart.

Den har riktignok en bevegelsessensor og man kan endre mønster og visning av klokkefunksjonen som vist på bildet over, for e-ink brukes over hele klokken, også i remmen.

Batteritiden er av en helt annen verden enn i smartklokker, e-ink bruker lite strøm, og kontrasten på skiven gjør informasjonen langt lettere å lese. Enn for eksempel på en Suunto eller Polar-klokke.

Ryktene vil ha det til at Sonys FES-klokke kan være klar for salg i 2015, prisen er estimert til 19.800 Yen, eller omlang 1200 kr før frakt og mva.

Sony-FES-watch-e-ink-1

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top