Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Slik gjør du klokken smartere

Bak Montblanc-klokken på bildet, skimtes noe på remmen som gir deg en smartere klokke.

Skrevet av / 05.01.15 - 15:43
Slik gjør du klokken smartere

I Sveits er det mange klokkeprodusenter som ikke tror at smartklokkene er en trussel mot industrien. Montblanc har laget sin egen variant i Montblanc Timewalker Urban Speed e-Strap, som et mekanisk armbåndsur med en egen smart-enhet på remmen bak.

Speed e-Strap

Montblancs e-Strap er laget i DLC – sort diamantkarbon, og snakker med mobilen din, akkurat som en smartklokke kan. Men her kan du ha en elegant mekanisk kronograf på håndleddet, uten å gå glipp av fordelene med en smartklokke.

e-Strap bruker Bluetooth for å kommunisere med mobilen, og pekeskjermen (OLED 128 x 36 piksler) viser eller vibrerer varsler, meldinger og sporer aktivitet og styrer musikken. Men den kan ikke ta bilder, video eller ringes med. Som enkelte smartklokker kan. I stedet er den en forlengelse av mobilens varslingsenter, og det er unektelig praktisk å se hvem som ringer, sender SMS eller få en påminnelse, uten å måtte finne frem mobilen hver gang.

Speed e-Strap app

Montblanc e-Strap kan selges sammen med for eksempel TimeWalker Urban Speed Chronograph som vist på bildet her, men e-Strap som passer 20 og 22 mm remfester (de fleste moderne klokker altså), skal også selges separat for 250 Euro. Cirka 2000 kr.

Den fungerer foreløpig med Galaxy S4 og S5, Note 3 og 4, samt en del Android-enheter som kjører minst Android 4.3 – og naturligvis alle Apple iPhones fra 4S til 6 og 6 Plus. Batteritiden er oppgitt til omlag fem dager, før den må lades i USB-kontakten.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top