Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Se, en ny iPod

Apple slipper en ny iPod, det er ikke sikkert det er så dumt.

Skrevet av / 29.05.19 - 09:41
Se, en ny iPod

Det virker som en evighet siden Apple lanserte den første iPhone-modellen. Siden har mobilen blitt en stadig større del av folks liv. Den har erstattet Filofaxen, kameraet, den gamle Ericsson-telefonen, GPS-en, fjernkontroller og naturligvis, MP3-spilleren.

Alt kan gjøres med mobilen, som ikke bare er verdens mest brukte kamera, men også verdens mest brukte musikkspiller.

Så hva skal man med en iPod?

Apple mener hvertfall at det er et marked for en iPod, og lanserte i går en ny utgave av iPod Touch. Den ser ut som en iPhone, men det nærmeste du kommer å ringe med den, er med Facetime. Som nå er oppdatert og støtter Facetime-samtaler med flere brukere.

Den lille Touch-modellen er den sjuende i rekken, og den kraftigste. En A10-prosessor støtter for eksempel AR – augmented reality – og den finnes i flere farger med fra 32 til 256 GB lagringskapasitet.

Så hvem er den ment for?

Barn for eksempel. Det er nemlig ikke alle barn som går rundt med siste skrik i lommen, men voksne kan også ha bruk for en iPod. Med en 4-tommers pekeskjerm, er den mindre og lettere enn mobilen. Fint for de som liker å løpe med musikk.

Multi-talent

Touch-modellen er ikke billig, men den er mye billigere enn en iPhone, og kan stort sett det samme. Man kan installere de samme appene, og bruke den som musikkspiller. Enten man er Spotify- eller Tidal-bruker, og den er en praktisk fjernkontroll til et trådløst anlegg, en Apple TV eller rett og slett som en mikro-iPad.

Gaming

Den er også en håndholdt gaming-maskin, og Apple skryter feks. av at den nye Touch-modellen har tre ganger raskere grafikkytelse enn før, og til høsten kommer noe de kaller Apple Arcade. En gaming-tjeneste hvor man abonnerer på spill, som kan lastes ned til iPod-en.

Prisene starter på 2390 kr for utgaven med 32 GB, velger man 128 GB må man ut med 3590 kr, mens 256 GB-utgaven koster hele 4790 kr.

Touch finnes i seks farger, grått, hvitt, gullfarget, blå, rosa og den røde, som kalles (PRODUCT)RED. 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top