data-srcset

Regattatimer, pulsmåling og kartplotting

Garmins smartklokke er skreddersydd for et liv på sjøen.

Den nye smartklokken fra Garmin, er i bunn og grunn som alle smartkokker, bare mer robust og rettet mot båtlivet mer enn noe annet. Den maritime Quatix 6 er basert på Garmins Fenix 6 serie, men med flere funksjoner som båtfolket har bruk for.

Den har innnebygget GPS og kan kobles opp mot kartplottere, og har funksjoner tilpasset fiske og seiling. I følge Garmin støtter Quatix 6 også styring av autopilot, man kan streame båtdata, og seilere får regattatimer med virituell startlinje, avstand til start, nedtellingsklokke og bauteguide.

Man kan legge inn seilingspunkter fra den 1,3′-tommer store skjermen uten å stå ved kartplotteren, og den kan styre musikken via Bluetooth. Quatix 6 har en app kalt Fusion-Link Lite. quatix 6 med støtte for Bluechart g3-sjøkart med Navionics-data, og klokken kan brukes som navigasjonsverktøy selv om man ikke er tilkoblet en kartplotter.

Ikke nok med det, her får man også ankeralarm, som varsler om båten driver, og man kan beregne hvor mye ankerline som å slippes ut. Konkurransefiskere vil ha nytte av fisketimeren med fangstlogg som gir fiskeren oversikt over antallet eller vekten, før man må inn til veiing.

Den har selvsagt pulsmåling på håndleddet, som også fungerer under vann, og Pulse Ox som måler oksygeninnhold i blodet. Pulse Ox støtter også søvnovervåking og akklimatisering om man er i høyden.

annonse

Quatix 6 er 47 mm i diameter med en 1.3” LED-basert fargeskjerm som er lesbar under alle lysforhold, og den er vanntett ned til 100 meter.

annonse

Batteritiden er oppgitt til 14 dagers batterilevetid i smartklokkemodus, 24 timer i GPS-modus og opptil 60 timer i UltraTrax-modus. Brukeren kan selv velge hvilke funksjoner og sensorer som skal være aktive til en hver tid, for strømsparing, i Power Manager-appen.

Quatix 6 kommer i to versjoner, en normal med blå gummirem, og en i titan med lenke. Quatix 6 Titanium koster 11.199 kr, mens Quatix 6 i rustfritt stål koster 7.799 kr.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også