Search
Generic filters

Produser dine egne vinylplater hjemme

Bli plateprodusent, og skjær dine egne vinylplater hjemme på skrivebordet. Desktop Record Cutter kan bli det analoge svaret på CD-brenneren.

Vinylplaten har de siste årene opplevet en forbløffende renessanse. Fra å ha vært så godt som utdødd, selger de sorte analoge platene i antall som ikke har vært sett siden 1990-årene. Så mange, at alle verdens platefabrikker jobber på overtid for å følge med etterspørslen.

Så hvorfor ikke begynne for seg selv? DRC (Desktop Record Cutter) er et australsk Kickstarter-prosjekt, som vil gjøre det mulig å fremstille sine egne LP-plater hjemme på skrivebordet. Hvis det lykkes, er målet å utvikle en kompakt og transportabel plateskjæremaskin. Plater fra maskinen kan avspilles direkte på en platespiller. De kan imidlertid ikke brukes som grunnlag for å forme til masseproduksjon, da DRC ikke kan skjære i aluminium, men kun i vinyl.

DRC_top

Ideen har blitt godt mottatt hos investorene. Selv om det fremdeles er 19 dager igjen av finansieringsperioden, er målet på 10.000 australske dollar (ca. 60.000 kr) allerede nådd – faktisk tredoblet.

Selv om det ser spennende ut, er det imidlertid et stykke igjen på veien, før hjemmeproduserte LP-er blir allemannseie. Det er nemlig i første omgang snakk om investeringer i utvikling av prototypen, så de fleste av de foreløpig 57 innskytere får kun klistremerker og rosende omtale. For 85 AU$ (ca 500 kroner) kan man imidlertid få fremstilt en 15-minuters EP med sine egne låter.

For den som virkelig vil slå et slag for den gode saken, var det inntil nylig en mulighet for en særpris på 6.750-7.000 AU$ (41.000-42.000 kroner) bli eier av de aller første DRC-maskiner, når de settes i produksjon i april 2015. De er imidlertid utsolgt, alle fem. Normalprisen på den ferdige modellen ventes å bli rundt 50.000 kroner. Det er helt klart mye penger, men de første CD-brennerne kostet på den andre siden også over 50.000 kroner stykket.

DRC_pelican
Med i prisen følger en støtsikker vanntett transportkoffert fra Pelican Case, som også fungerer som emballasje under forsendelsen. Skjæremaskinen er konstrueret til å passe i kofferten. For hvorfor finne opp hjulet to ganger?

Machina Pro

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.