Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

PlayStation fyller 20 år

Sony feirer med en spesialutgave av PS4, som ligner den aller første PlayStation-konsollen.

Skrevet av / 05.12.14 - 10:57
PlayStation fyller 20 år

Den nye utgaven av spillkonsollen, hvis fullt navn er PlayStation 4 20th Anniversary Edition, er begrenset til 12.300 eksemplarer, som representerer lanseringsdatoen for den originale PlayStation-konsollen, nemlig 3. desember (12.3) 1994.

Prisen blir 499 euro, altså rundt 4.500 kroner med dagens valutakurser.

Alt medfølgende tilbehør er i den originale gråfargen til PlayStation 1, og innpakningen er også gjort spesielt for anledningen.

Det ytterste innen spillteknologi
De av oss som husker den første PlayStation-konsollen, vil nikke anerkjennende til dens datagrafikk i uhørt oppløsning for sin tid. Den representerte det ytterste innen spillteknologi (jeg husker selv hvordan jeg lånte storebrors konsoll og spilte Formula 1 1997 til jeg nesten ble firkantet i øynene). Konsollen revolusjonerte spillindustrien og ble den første til å nå 100 millioner enheter på verdensbasis.

Den originale PlayStation fra 1993.
Den originale PlayStation fra 1993.

Samme gråfargen
PlayStation 4 20th Anniversary Edition gir altså et anerkjennende nikk til den første konsollen, farget i den opprinnelige gråfargen og med den opprinnelige PS-logoen, og bør derfor gi en god dose nostalgi til de 12.300 personene som klarer å sette klørne i den. Og siden den helt og holdent er en PS4 på innsiden, vil den også gi nye og storforlangende spillere den samme spillopplevelsen som de kan forvente av denne.

I esken:
Play Station 4 spillkonsoll (HDD: 500GB / original grå farge)
Kamera (origina grå farge)
1 x trådløs kontrollenhet (DUALSHOCK 4 / original grå farge)
Vertikalt stativ (original grå farge)
Mono headset (original grå farge)
Strømkabel
HDMI-kabel
USB-kabel

Vi har ikke fått noen dato for lansering av spesialversjonen av PS4.

Se video av PlayStation 4 20th Anniversary Edition her:

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top