Search
Generic filters

Parrot Bebop klar for Norge

Parrots nye dronehelikopter lander snart i norske butikkhyller.

Flyvende droner med innebygd videokamera blir stadig mer utbredte, og prisene er på vei ned.

Vi skrev om Parrot Bebop allerede i mai 2014, men nå har dronen med 14 megapikslers Full-HD kamera med “fisheye-objektiv” endelig satt kursen for norske butikker.

Dronen er stabilisert i tre akser og kan ta opp video i 180° vinkel. Den kan styres via alminnelig Wi-Fi med en smartmobil eller nettbrett. Alternativt finnes det også en wi-fi extender (Parrot Skycontroller), som kan brukes til å styre Bebop og samtidig gir større flyrekkevidde.

Kameraet strømmer bilder av flyvningen direkte til skjermen. «Piloten styrer enkelt kameraets vinkel med tommelfingeren direkte i pilot app’en» skriver Parrot i sin pressemelding.

Parrot Bebop Drone_Blue_2

For at kunne ta skarpe bilder har Bebop Drone både mekanisk og elektronisk vibrasjonsdemping, deriblant fire støtdempere og avansert digital bildestabilisator som sørger for stabil kameravinkel uansett vinkel eller turbulens. Selve bildebehandlingen foretas av en Parrot P7 Dual Core hovedprosessor, samt dedikerte grafikk og bildeprosessorer.

Bebop appen gir også tilgang til en rekke bildeinnstillinger, som format (16:9, 4:3 eller fisheye), hvitbalanse og fargemetning med mer. Innholdet lagres på dronens innebygde 8GB flash-hukommelse, og kan deretter overføres til pilotens mobile enhet eller PC.

Parrot Bebop veier cirka 400 gram, og kan benyttes både ute og innendørs. Dronen er utstyrt med fire Wi-Fi antenner, som kommuniserer via 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbåndende i MIMO-format (Multiple Inputs Multiple Outputs). Avhengig av nettverksforstyrrelser kan piloten selv velge ønsket frekvens for sikre en stabil forbindelse opptil 250 meter.

Parrot Skycontroller
Parrot Skycontroller_Blue_Tablet

Med den Android-baserte Parrot Skycontroller (tilleggsutstyr) kan man styre dronen uten nettbrett eller mobil. Da stiger rekkevidden til 2 km! Piloten styrer dronens kurs og kameravinkel samt menyvalg med to joystikker. Parrot Skycontroller også kompatibel med en rekke FPV-briller (first person view). De kan kobles til fjernkontrollen via en HDMI-kabel og gir piloten direkte utsyn via dronenes kamera.

Priser
Parrot Bebop kan bestilles nå, og prisen ligger for tiden i underkant av 5.000 kroner uten Skycontroller, eller i underkant av 9.000 kroner inkludert Skycontroller og ekstra batteripakke.

Spesifikasjoner:

 • Et Hovedkort på en magnesiumplate, som fungerer som som elektromagnetisk skjold
 • Et treakslet accelerometer
 • Et treaklset gyroskop
 • Et treaklset magnetometer
 • Ultralyd- og trykksensorer som måler flyhøyden/li>
 • Vertikal stabiliseringskamera, som tar et bilde av jorden hvert 16. millisekund og sammenligner det med det forrige for å måle farten
 • GNSS-chipset (global navigation satellite system), som forbinder GPS og GLONASS-data og bidrar med å stabilisere dronen i store flyhøyder
 • Fire tre-vingede propeller med hurtig demontering og nødabryter
 • Glassfiberforsterket (15%) ABS-konstruksjon
 • Fire børsteløse motorer(tre faser og seks par poler)
 • Avtagbart skrog i EPP, som beskytter propellene mot støt – kan også tas av for å redusere luftmotstanden

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.