Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nettbrett og laptop i ett

Med den forestående lanseringen av Windows 8 står vi foran et vell av hybrid-produkter som integrerer touch-funksjonalitet med den tradisjonelle Windows-opplevelsen. ASUS TAICHI ser ut til å bli blant de virkelig interessante.

Skrevet av / 25.10.12 - 16:22
Nettbrett og laptop i ett

ASUS er «nerdenes» yndlingsmerke, og det vet den ingeniørpregede produsenten fra Taiwan godt. Men nå retter firmaet seg mot et litt mer eksklusivt segment av forretningskunder og andre «menn med slips», med en ny ultrabook med dobbelt skjerm.

Les også: ASUS klar med Windows-nettbrett

ASUS TAICHI er i bunn og grunn en tradisjonell laptop med tastatur og en fastmontert skjerm, der blot kan åbnes og lukkes, men det spesielle er at det også sitter en skjerm på oversiden, så den også kan brukes som nettbrett når den er lukket.

ASUS TAICHI har altså to 11,6” skjermer, som ligger rygg moy rygg. Likevel er maskinen bare 17,4 millimeter tykk, og veier bare 1,25 kilo – altså helt på nivå med en vanlig ultrabook-laptop.

Begge skjermene er av typen IPS og har Full HD opløsning (1920 x 1080 pixels), med multi-touch funksjonalitet på nettbrett-skjermene. De kan brukes hver for seg eller samtidig, slik at to personer eksempelvis kan sitte ovenfor hverandre og se det samme innholdet (f.eks en presentasjon) på begge skjermene.

Hele herligheten drives av Windows 8 samt en Intel Core i7 3517U-processor. ASUS TAICHI kommer med 4 GB RAM, 256 SSD-lagring og NFC. Af tilkoblingsmuligheter har den blant annet USB 3.0 og microHDMI.

ASUS TAICHI lanseres i løpet av november med en veiledende utsalgspris rundt 13.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top